Paprikasoep

De R is weer in de maand dus de tijd van soep komt er weer aan. Al maakt het voor mij vrij weinig uit. Ik kan ook soep eten als het buiten 35 graden is, geen problemen mee. Een soep die ik eigenlijk nog nooit gehad had maar wel graag wilde proberen is paprikasoep. Bovendien had ik de meeste ingrediënten wel in huis, dus dat scheelde een ritje naar de supermarkt.

Paprikasoep

Wat heb je nodig?

Het recept voor paprikasoep vond ik op leukerecepten.nl Ik had dus niet alle ingrediënten in huis, maar dan kun je ook een beetje je eigen draai geven aan een gerecht.

  • 2 rode paprika`s ( ik had een rode en een gele liggen, dus gebruikte ik die )
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook ( had ik niet, dus mijn soep werd zonder knoflook )
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels olijfolie ( ik gebruikte gewoon boter )
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 1 liter water
  • 2 bouillontabletten ( ik had alleen rundvlees liggen )
  • 125 ml creme fraiche

Paprikasoep1

Hoe maak je het?

De paprika, ui, wortel en tomaat heb ik in grove stukken gesneden. Ik heb wat boter in de pan gedaan en eerst de wortel, ui en paprika in de pan gedaan. Na een paar minuten heb ik pas de tomaat toegevoegd omdat deze iets zachter is en dus minder tijd nodig heeft.

Vervolgens heb ik de paprikapoeder toegevoegd en alles door elkaar gehusseld. Bij deze stap kun je dus ook de knoflook toevoegen als je die hebt. Een liter water toevoegen en alles aan de kook brengen voordat de bouillontabletten erbij komen. Dit alles heb ik een paar minuten laten doorkoken.

Met de staafmixer heb ik er een mooie, gladde soep van gemaakt. Stiekem een hapje proeven leerde me dat paprikasoep echt lekker was. Nadat je een kommetje voor jezelf gevuld hebt, kun je er een lepeltje creme fraiche bij doen. Dit maakt het iets romiger, maar is dus geen must. Ook lekker met je eigengemaakte croutons.

Heb jij wel eens paprikasoep gehad?

2 gedachten over “Paprikasoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *