Preisoep

Regelmatig kom je hier een soeprecept tegen. Zeker in de herfst en winter eten wij het hier vaak. Vers gemaakte soep is natuurlijk het lekkerste, maar wij hebben eigenlijk altijd wel een blik/bak of zak standaard in de kelder staan. Eerder kon je al mijn recepten voor champignonsoep en paprikasoep terug vinden hier op de site. Vandaag deel ik een recept voor preisoep met jullie.

Wat heb je nodig?

  • 2 stengels prei ( alleen het witte gedeelte )
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 pakje ongeklopte slagroom
  • een klontje boter

preisoep

Hoe maak je het?

De prei, ui en wortel snijd je in grove stukken. Ook de knoflook mag in stukjes gesneden worden. In een grote pan doe je een klontje boter. Hierin fruit je de ui en de knoflook aan. Voeg vervolgens de wortel toe. Na een paar minuutjes voeg je ook de prei toe.

De bouillonblokjes los je op in een liter heet water. Ik heb rundvleesbouillonblokjes gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor groentebouillonblokjes. Dit giet je vervolgens in de pan bij de groenten. Breng alles aan de kook en laat het eventjes pruttelen.

Met een staafmixer maak je de soep fijn. Nadat je dit gedaan hebt voeg je het pakje ongeklopte slagroom toe. Goed roeren en eventjes laten doorkoken. Voila! Je soep is klaar om gegeten te worden. Je kunt eventueel garneren met wat stukjes prei.

prei

Lekker voor erbij

Het groene gedeelte hoef je natuurlijk niet weg te gooien. Eerder deelde ik al een artikel over wat je met oud brood kunt doen, maar ook het volgende receptje is eenvoudig en erg lekker bij soep.

Neem een sneetje brood en besmeer dit met boter of wat olijfolie. Verdeel hierover wat ringetjes prei. Strooi er wat geraspte kaas en  paprikapoeder over heen. Dit alles gaat een minuutje of 8 in de voorverwarmde oven op 180 graden.

Wat is jouw favoriete soep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *