Regenboogtaart maken

Een tijdje terug zag ik ergens een plaatje voorbij komen van een regenboogtaart. Als je de cake opensnijdt dan zie je allerlei verschillende kleuren. Hartstikke leuk en feestelijk natuurlijk, maar hoe maak je die dan? Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Een regenboogtaart maken is eigenlijk zo moeilijk nog niet.

De eerste taart die ik maakte was niet zo mooi, de kleuren kwamen minder fel uit dan ik verwacht had. Dat ligt natuurlijk aan het feit dat cake van zichzelf al een beetje gelig van kleur is. Daar moest dus een andere oplossing voor verzonnen worden en dus vroeg ik me af of het met een witte cake beter zou gaan. Ja dus!

Hoe maak je regenboogtaart?

Wat je eerst doet is een beslag maken voor witte cake. Daar heb je de volgende ingrediënten voor nodig:

  • 275 gram roomboter
  • 400 gram kristalsuiker
  • 400 gram witte bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 8 eiwitten

Doordat je geen eigeel gebruikt, maar alleen de eiwitten krijg je dus geen gelige kleur.

Bereiding

Je klopt eerst de eiwitten stijf, daarna mix je de overige ingrediënten in een aparte kom tot een mooi deeg. De eiwitten spatel je er doorheen en je deeg is klaar.

Bij verschillende winkels kun je kleurstoffen voor voeding kopen. Ik kocht mijn kleurstoffen bij de Xenos, ze staan gewoon bij de bakproducten. Je verdeelt het deeg over een aantal kommetjes, net zoveel als je kleuren hebt/wil maken. Ik had 6 kleuren dus 6 kommetjes. In elk kommetje giet je een aantal druppels kleurstof, totdat je de kleur hebt bereikt die jij mooi vindt.

Regenboogtaart_maken

Vervolgens schep je telkens 1 a 2 eetlepels deeg in een ingevette bakvorm, kleur voor kleur tot je alle kleuren hebt gehad en dan begin je weer met kleur 1. Net zolang tot al je deeg op is. Let erop dat je telkens in het midden van de vorige kleur schept. Je krijgt dan net zoiets als op de foto hierboven.

Regenboogtaart

Nadat hij uit de vorm is ziet hij er zo uit. Niet naar mijn fornuis kijken. 😉

Dit alles zet je ongeveer een uurtje in een voorverwarmde oven ( 175 graden ) De eerste keer is de bovenkant bij mij verbrand, dus heb ik later een tweede poging gedaan. Ik heb toen ongeveer halverwege de baktijd een stuk aluminiumfolie over de taart gelegd. Zo gaart hij wel verder, maar word hij bovenop niet donkerder.

Je kunt daarna de taart decoreren zoals jij dat wil. Ik vond het leuk om hem met kleine kitkatjes en smarties te decoreren.

Dit is wel een flinke stuitertaart! De hoeveelheid suiker en kleurstoffen maakt flink wat los bij de kinderen. Dat je het even weet. 😉

Regenboogtaart2

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.