1001 dingen moeder

Soms lopen heel veel dingen door elkaar heen. Zo ook op dit moment bij mij thuis. Afgelopen weken waren hectisch, maar leuk. Er gebeuren de laatste tijd veel dingen waar ik eigenlijk ook heel veel energie van krijg. Ik ben, zoals dat zo mooi genoemd wordt, een thuisblijfmoeder. Waar vaak gedacht wordt dat thuisblijfmoeders maar een beetje rondhangen en series op tv kijken, is de realiteit heel anders. Ik zou thuisblijfmoeders liever 1001 dingen moeders noemen. Ik ren de hele dag van hot naar her en ik denk met mij meer mama`s.

Inhoudsopgave

Altijd chaos

Ik kan me moeilijk concentreren op langere projecten. Ik hou er van om korte, snelle projecten te doen waarbij je resultaat ziet. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes maken. Cake in de oven, bakken en klaar. Om dan uren te liggen knutselen op de meest mooie kunstwerken gaat mij niet lukken. Ik raak er helemaal van in de stress. Ik ben meer van het type om er een snelle toef slagroom op te spuiten.

Verjaardagen

Op dit moment ben ik met veel dingen bezig. De kinderen zijn 4 dagen na elkaar jarig en dat betekent dat ik ook 2 kinderfeestjes vlak achter elkaar heb. Damiën wilde een zombie-slaapfeest en Daelyn koos voor een prinsessenfeest. Prima, kan geregeld worden! Daarnaast zit ik in de kerstwerkgroep om het kinderkerstspel op 24 december te regelen en ben ik druk bezig met mijn eigen project Ik denk aan jou, waarbij ik samen met Linda 5 kerstpakketten ga maken voor mensen.

En zo ging ik dus aan de slag. Tussen de griezelige skeletlollies lagen de flesjes nagellak te wachten om ingepakt te worden en kreeg ik telefoon van de lokale krant om te vragen of ik wat foto`s kon aanleveren voor het kerstproject, dan zouden ze er een stukje over plaatsen. De lollies en nagellak worden aan de kant geschoven en terwijl ik de foto`s regel, schiet me te binnen dat de kinderen sponsorloop hebben. Vlug naar school dan maar.

Vliegen van hot naar her

Eenmaal thuis hou ik me bezig met doodskist cupcakes, bedenk wat ik tijdens het prinsessenfeest kan doen, regel nog even de laatste dingen voor het persevenement waar ik naar toe ga en moet dan de kinderen alweer halen van school. Heel stiekem ben ik blij dat mijn moeder te veel gekookt heeft een dag eerder, wat inhoudt dat ik simpelweg de magnetron maar open en dicht hoef te doen.

De tv staat hier eigenlijk niet aan, alleen als manlief thuis is. Hij zet meestal 538 op voor een lekker muziekje. De kinderen kijken lekker hun eigen tv-programma`s na het avondeten en vanaf 8 uur is het me-time. Met een warme kop thee en een lekkere film nestel ik me op de bank en zet het geluid van mijn telefoon uit. Ontspanning!

Vlieg jij ook elke dag van hot naar her?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.