Alles over trouwen!

Het is alweer eventjes geleden, mijn bruiloft. Dit jaar vier ik zelfs mijn houten bruiloft, ik ben namelijk 5 jaar getrouwd in november. Toch vind ik het nog steeds leuk om alles over trouwen te lezen, bruidsjurken te zien, locaties te bekijken en terug te denken aan die ene bijzondere dag. Er zijn maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan en eigenlijk is dat nog tekort. De keuze is reuze wat betreft alles rondom die ene speciale dag en je kunt het natuurlijk zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt.

Bij mij zat er wel een wereld van verschil in wat ik dacht dat hoorde, wat ik graag wilde en wat het uiteindelijk is geworden. Ik ben overigens ontzettend blij met hoe de dag is verlopen, met de keuzes die we gemaakt hebben maar met alles wat ik nu weet had ik misschien toch wat andere keuzes gemaakt. Ik was helemaal niet zo bezig met internet en heb me ook eigenlijk niet zo verdiept in wat er allemaal mogelijk was. Daarnaast was mijn dochtertje net een paar maanden oud en met een baby in huis heb je eigenlijk al je handen vol. Bovendien hebben we vanwege het financiële aspect ook dingen moeten laten vallen die we waarschijnlijk wel gedaan hadden als we daar geld voor hadden gehad.

Trouwen

Manlief en ik hebben altijd gezegd dat we elke 5 jaar opnieuw wilden trouwen om weer 5 jaar bewust samen te willen zijn. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het huwelijk vaak een gewoonte wordt en eigenlijk zou dat niet mogen. Elke 5 jaar stil staan bij je relatie en ( zoals dat zo mooi heet ) renewing the vows zorgt er voor dat je bewust nadenkt over je relatie en elkaar. Helaas hebben we geen geld om onze houten bruiloft zo uitgebreid te vieren, maar het leek me wel leuk om mijn Ultieme Droombruiloft met je te delen. Waar zou ik voor kiezen als geld geen rol zou spelen? En past het ook in het plaatje van de Ultieme Droombruiloft van manlief? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? En waar droom ik al van sinds ik een klein meisje was?

Maar goed. De komende periode kun je dus regelmatig blogs hier terugvinden die te maken hebben met de organisatie rondom het huwelijk. Ik hoop dat je het leuk vindt om met me mee te kijken, of je nu getrouwd bent of niet. Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit of je nog niet getrouwd bent of juist al 30 jaar getrouwd bent. Ik denk dat alle meisjes/vrouwen dit geweldig blijven vinden. Zelfs mijn dochter ( nu 5 ) is al helemaal bezig met ‘later als ze groot is en gaat trouwen’. De bruidegom is al uitgezocht, de jurk heeft ze al gevonden en ze weet al waar het feestje gehouden wordt. 😉

Volgende week kun je lezen over het Huwelijksaanzoek, want daar begint het natuurlijk mee.

Hoe lang ben jij al getrouwd?

2 gedachten over “Alles over trouwen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *