Burgers Zoo

Nog een paar dagen te gaan en dan begint de kerstvakantie. Maar wat ga je doen? In de winter is het vaak wat lastiger om een leuke activiteit te bedenken voor een dagje uit, maar gelukkig helpen wij je een beetje op weg. 😉 Wat dacht je van Burgers Zoo? Geschikt voor alle leeftijden en voor een groot deel overdekt!

Burgers Zoo in de winter

Burgers Zoo is dagelijks geopend. In de winterperiode ( van 25 oktober tot 25 maart ) van 9.00 tot 17.00 uur. In de zomerperiode tot 19.00 uur. Het park is opgericht in 1913 door Johan Burgers en bestaat dus al ruim 100 jaar. Het is altijd in het bezit van de Burgers Familie gebleven en dat maakt het zo mooi. Het is een echt familiebedrijf.

Het park bestaat uit de bush, de ocean, de desert, de mangrove, de rimba, het park en de safari. In elk deel zijn andere dieren te zien. Deze hebben natuurlijk ook een bepaald klimaat nodig en dat betekent dat een groot deel van het park overdekt is. Ideaal om in de winterperiode te bezoeken dus.

Lees ook: 10 leuke dierentuinen

Burgers_zoo1

Dieren kijken en spelen

Naast de dieren bekijken kun je ook speeltuinen vinden in het park. Er is bijvoorbeeld een hele mooie binnenspeeltuin gerealiseerd naast het restaurant. Terwijl papa en mama op hun gemak een kopje koffie drinken, kunnen de kinderen zich lekker uitleven. Ik vind het een beetje jammer dat er weinig zitplek is voor de ouders. Op de dag dat wij er waren zat het er behoorlijk vol. De grotere kinderen, daarentegen kunnen er ook best eventjes alleen spelen terwijl jullie in het restaurant zelf zitten.

Er zijn 1-persoons trekkarretjes aanwezig voor de kinderen, hier moet wel een huur/borg voor betaald worden ( totaal 5 euro waarvan je er 4 terug krijgt ) Ook zijn er rolstoelen beschikbaar. Wij waren er met onze zoon en hadden onze eigen rolstoel bij ons. Op sommige stukken is het flink duwen ( berg op ) maar in principe is het hele park rolstoelvriendelijk.

De entree is €18,50 voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en €20,50 voor 10 jaar en ouder. Bestel je via internet je kaartjes, krijg je €1,50 korting. Voor het parkeren betaal je €5.

Burgers Zoo ja of nee?

Ja, het is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan. Zeker voor de wintermaanden is het een aanrader. Het is een leuke dierentuin en een pluspunt is echt dat er zoveel overdekt is.

Klik hier om naar de website van Burgers Zoo te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.