Cluedo Junior

De kinderen houden van bordspelletjes. Vooral in de zomermaanden ( of in elk geval als het goed weer is buiten ) zitten we regelmatig buiten een bordspelletje te doen. Dave en ik spelen graag Cluedo, de kinderen vonden dit ook erg interessant. Nadeel is dat dit pas vanaf 9 jaar is. De kinderen konden dus niet echt meedoen. Daelyn kreeg Cluedo Junior en dat vond ze een stuk interessanter.

Bordspel voor kleuters

Cluedo Junior is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Een goede aanloop naar het ‘grote’ bordspel. Kleuters horen zich nog niet bezig te houden met moorden die opgelost moeten worden, dus in de junior versie is het de bedoeling dat we op zoek gaan naar degene die het laatste stuk chocoladetaart heeft opgegeten. Ook moeten de spelers erachter zien te komen op welk tijdstip dit was.

Bij dit spel werk je met plaatjes en pionnen. Omdat de meeste kinderen nog niet ( echt goed) kunnen lezen zijn de stickers met tijden en drankjes een goede oplossing. Als je een pion mag optillen en ziet wat er onder staat, dan mag je dit afstrepen op het blaadje. Op die manier moet je er achter komen wie ‘de dader’ is.

Cluedo

Ik vind het spel een leuke oplossing op weg naar de volwassen versie, al merk je dat het voor kleuters evengoed nog wat veel informatie is. Je moet naar verschillende kamers lopen, dingen afstrepen en onthouden. Ik denk dat je hier als ouders zijnde wel bij in de buurt moet blijven of mee moet spelen. Als het spel eenmaal vaker gespeeld is zal het zeker een stuk makkelijker worden en beter te begrijpen zijn.

Desondanks vonden Damiën en Daelyn het een leuk spel om te spelen. Het speelbord ziet er leuk uit en de plaatjes e.d. zien er ook vriendelijk uit. Ik denk dat dit spel deze zomer weer vaker uit de kast gaat komen.

Ken jij Cluedo Junior al?

Cluedo Junior

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.