Halloween ijsblokjes

Op 31 oktober is het Halloween. Hoewel we het hier in Nederland niet zo uitbundig vieren als in Amerika wordt het wel steeds gebruikelijker om er iets mee te doen. Zo hebben verschillende pretparken, zoals Toverland, al een enge Halloween Fright Night om hun gasten te vermaken. Ook thuis kun je het ‘eng’ maken met wat leuke Halloween-achtige dingetjes. Eerder maakte ik al een DIY spinnenweb, erg eenvoudig en lekker low-budget. Maar ook deze Halloween ijsblokjes zijn in 5 minuten te maken voor weinig geld.

Hoe is Halloween ontstaan?

Halloween staat voor geesten, voor enge dingen en het is min of meer de bedoeling mensen en kinderen te laten schrikken. Nou is het natuurlijk niet heel handig als je kinderen zo ontzettend laat schrikken dat ze er niet meer van kunnen slapen, maar een klein Halloween grapje zien ze hier wel zitten.

Halloween is van oorsprong een Keltisch feest. Op 1 november is het Allerheiligen ( All Hallows Day ) De avond van tevoren, 31 oktober is dus All Hallows Eve. Door de jaren heen is dat al snel verbasterd en zo kreeg je Halloween. De mensen geloofden vroeger dat op 31 oktober de overleden mensen kwamen en bezit zouden nemen van hun lichaam om zo verder te leven. Om de doden af te schrikken droegen de levenden maskers en verzamelden zich bij grote vuren. ( bron )

Knutselen voor Halloween

Hartstikke interessant dus, dat ontstaan van zo`n feest maar het vieren ervan is natuurlijk veel leuker. In Amerika is Halloween echt hip and happening, hier in Nederland zouden ze waarschijnlijk heel raar opkijken als je jouw tuin ineens zou versieren met grafstenen en skeletten. 😉 Hier in huis decoreren we een beetje voor Halloween en Daelyn trekt graag een Halloween kostuum uit de kast.

Ik maakte Halloween ijsblokjes en vind het dan altijd grappig om te zien hoe de kinderen op dit soort dingen reageren. Een paar wormen en spinnen erin verstoppen, in de vriezer hard laten worden, een glas vullen met rode ranja (‘bloed’) en daar de ijsblokjes in laten drijven.

De schrik was er niet echt. Het was meer een “Huh, wat drijft hier nou?” gevolgd door: “Getver, mam!” gevolgd door een lachbui. Ik heb dus nog veel te leren op het gebied van Halloween. 😉 De oogbal donut zorgde namelijk ook al voor een lachbui…

Ben je op zoek naar meer Halloween-inspiratie? Volg mijn Halloween-bord dan zeker even op Pinterest

DIY Halloween

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Halloween ijsblokjes

  1. Wij geven dit jaar een halloweenfeest. Iedereen moet ook verkleed komen. Erg leuk, alleen de voorbereiding al ? ben interest al aan het afspeuren voor leuke en enge tuindecoratie. Voor binnen hebben we net op aliexpress wat spulletjes besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *