In het zonnetje: Weena

Het is weer tijd om een Limburgse powervrouw aan jullie voor te stellen. Dit keer geef ik het woord aan de Roermondse Weena die de opvoeding van haar zoon weet te combineren met een massagepraktijk aan huis.

Over Weena

Mijn naam is Weena Peters en ik ben 34 jaar oud. Ik ben moeder van de 5-jarige Liam en woon in Roermond. We wonen in een gezellig ingericht appartement en ik heb voldoende ruimte om hier mijn beroep uit te oefenen.

Over Weena`s bedrijf

Ik heb een massagepraktijk aan huis, Massagepraktijk Serenity. Ik geef hier vele verschillende soorten massages en lichaamsbehandelingen. Denk aan hotstonemassages en zwangerschapsmassages. Maar je kunt bij mij ook terecht voor een hot chocolate treatment of een argan rose treatment. Een treatment bestaat uit een scrub, een pakking, een massage en een heerlijke lotion.

Masseren was al jarenlang een hobby van me en toen ik op de
beroepsopleiding ontspanningsmasseur stuitte, wist ik meteen Dit is het! Dit wil ik gaan doen! De opleiding ben ik begonnen in 2016 en dat smaakte naar meer. Zo heb ik daarna nog verschillende cursussen gevolgd en heb ik veel geoefend.

In februari 2017 heb ik de stap genomen om me officieel in te schrijven bij de kvk. Spannend en eng, want wat als ik zou falen of wat als mijn praktijk niet zou lopen? Wat zouden de mensen om me heen dan denken? Ik besloot mijn gedachten aan de kant te schuiven en mijn hart te volgen. Mijn praktijk noemde ik Serenity, wat staat voor sereniteit, rust, kalmte en zen. Ik hoop dat mensen dat gevoel krijgen als ze een behandeling bij mij hebben ondergaan.

Ik verdien nog geen fulltime inkomen met mijn praktijk maar ik hoop dat zeker te bereiken in de toekomst.

Workshop Roermond

Naast de behandelingen die ik geef, kun je bij mij ook terecht voor verschillende workshops. Zo kun je bij mij leren hoe je een massage geeft, maar ik geef ook workshops in het zelf maken van bodybutter en scrubs. Dit is bijvoorbeeld erg leuk voor een vrijgezellenfeest of een kinderfeestje.

Moederschap en werk

Voorheen plande ik afspraken tijdens schooltijd in, dan haalde ik Liam zelf op van school en bracht ik hem naar mijn moeder toe als ik in de middag nog afspraken had staan. Mijn moeder is onlangs overleden, dus dat stukje opvang viel ineens weg. Nu wordt er gekeken of hij naar de BSO kan vanuit school, zodat ik evengoed de middag kan blijven werken wanneer dit nodig is. Ik ga dan van maandag tot en met vrijdag werken, tussen 10 en 18 uur, op de woensdag werk ik maar tot en met 13.30 uur en de vrijdag om de week ben ik ook in de avonduren tussen 20.30 en 22 uur geopend op afspraak.

Hoe reageert Liam op je eigen bedrijf?

Mijn zoontje vindt het helemaal geweldig. Hij is erg nieuwsgierig naar alles.
Hij wil graag weten wat ik doe en als ik iets nieuws in huis heb vraagt hij me wat het is en waarvoor het is. Hij zegt soms dat hij zelf ook gaat masseren later en soms masseert hij mij. Dan is hij zo trots als een pauw! Ik kan daar echt van genieten.

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf voor je?

In de toekomst zou ik graag naar een extern pand willen uitbreiden, waar ik ook personeel kan aannemen en opleiden. Mijn toekomstdroom is een minispa te runnen, waarin mensen terecht kunnen voor massages en lichaamsbehandelingen, nagelverzorging, haarverzorging, spabehandelingen, met een sauna en zwembad en waarin een kleine kinderopvang gevestigd is zodat ouders even lekker een uurtje kunnen ontspannen.

Wil jij in contact komen met Weena? Dat kan via haar website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.