Je dromen naleven!

Het lijkt vaak makkelijk gezegd. “Volg je gevoel, doe wat je graag wil. Leef je droom, droom niet je leven!” In de praktijk blijkt dit toch vaak anders te zijn. Je hebt vaste lasten, je heb verantwoordelijkheden en je hebt een vaste baan die ervoor zorgt dat je alles kunt betalen wat nodig is. Je dromen naleven is zo makkelijk nog niet. Maran wilde het graag, haar droom laten uitkomen. Ze werd energetisch therapeut en HSP coach.

Inhoudsopgave

Alle ballen in de lucht houden

Ongeveer 8 jaar geleden ging bij mij de knop om. Ik was net moeder geworden van een prachtige zoon Kane en probeerde alle ballen in de lucht te houden! Ik wilde een goede moeder zijn, een goede partner, een rijk sociaal leven onderhouden maar natuurlijk ook een uitstekende werknemer zijn. Ik werkte op dat moment bij een makelaardij. Ook wilde ik voldoen aan alle verwachtingen van iedereen. Toen Kane een jaar was liep ik tegen een muur. Ik was op. Oververmoeid. Kon niet meer mijn bed uitkomen om hem te troosten als hij in zijn bedje huilde, verschrikkelijk vond ik dat.

Een eigen bedrijf beginnen

Ik ben in therapie gegaan en daar gingen mijn ogen open. Ik ging meer voor mezelf kiezen. Een baan die beter bij mij paste en eindelijk eens op zoek naar dat wat ik kon voelen aan energie met mijn handen. Het was bizar om te beseffen dat ik mensen hiermee kon helpen. Eerst bij vrienden en kennissen maar al snel kwamen de mensen via via. Eigenlijk ben ik in dit werk van energetisch therapeut en HSP coach gerold.

Mijn man Marcel is echt geweldig geweest. Ondanks dat dit niet helemaal zijn ding was (hij is erg nuchter en dit werk is niet echt tastbaar) heeft hij me altijd gestimuleerd om mijn hart te volgen. Zonder hem had ik niet gestaan waar ik nu ben.

energetisch

De risico`s!

Er waren zeker risico`s, dat is ook wat mij lange tijd tegen gehouden heeft. Ik was planner/ intaker op de helpdesk bij een automatiseringsbedrijf. Ik deed daar naast ook debiteuren beheer. Een echte mannen wereld, super leuk! Ik verdiende best goed in loondienst en als ik mijn baan zou opzeggen zouden we zeker financieel een stapje terug moeten doen. Ik had ook nog eens een vaste baan, dus ik zou dan ook die zekerheid opgeven. Ik vond het egoïstisch van mezelf. Dat mijn gezin wat moest inleveren voor mijn droom.

Maar goed er staat ook wel weer heel wat tegenover. Ik ben veel thuis (mijn praktijk is aan huis) en werk voornamelijk onder schooltijd en in de avonduren. De kinderen hoeven dus niet meer naar de oppas of overblijf en ik kan mezelf sneller vrij plannen als dat nodig is. Per 1 augustus jl. heb ik mijn baan opgezegd om volledig voor mijn eigen praktijk te kunnen gaan.

Energetisch therapeut en HSP coach

Als je me 8 jaar geleden had verteld dat ik nu Energetisch Therapeut en HSP (hoogsensitieve personen) Coach zou zijn, dan was ik volgens mij van verbazing omgevallen 😉 . Doordat ik op zoek ging naar mezelf heb ik diverse cursussen en opleidingen gedaan om mijn eigen talent te ontdekken, vanuit daar is het balletje gaan rollen. Mijn hart wordt er warm van, dat ik dit werk mag doen.. iedere dag weer. Dat is mijn drive.

Ik kan mensen helpen d.m.v..coaching en energetische behandelingen. Tijdens coachgesprekken help ik ze meer bewust te maken van bepaald (ongewenst) gedrag en patronen en ik begeleid ze om belemmeringen om te zetten in mogelijkheden.

Bij een energetische behandeling liggen mensen heerlijk ontspannen bij mij op de behandeltafel. Ik kan voelen waar in hun lichaam de blokkades zitten dat geeft mij dan weer informatie waarmee ik mijn cliënt weer verder kan helpen d.m.v. inzichten en concrete tips en adviezen.

Voor wie zijn de behandelingen geschikt?

Er komen hele diverse mensen langs. Volwassenen maar ook kinderen. Volwassenen die oververmoeid zijn, angsten ervaren, problemen hebben m.b.t. onzekerheid en zelfvertrouwen of problemen ervaren met het hoogsensitief zijn. Eigenlijk voornamelijk mensen met emotionele issues. Bij kinderen zijn de meest voorkomende klachten boosheid en gebrek aan zelfvertrouwen.

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per persoon. De ene is met een paar keer klaar maar een ander heeft wat langer nodig. Een klacht ontstaat ook niet ineens dus vaak lopen mensen er al een tijdje mee rond. Dat zijn wel factoren die invloed hebben.

Ik wilde graag een originele naam voor mijn praktijk. Sentire is latijns voor voelen. Daar draait het eigenlijk allemaal om. Ik heb Drachten toegevoegd zodat mijn locatie duidelijk is. Daarom: Sentire Drachten.

Energetisch1

Dromen komen uit!

Ik voelde mij onwijs trots maar ik had ook wel mijn onzekerheden hoor. Kan ik de mensen goed genoeg helpen, gaan de mensen mij vinden? Gelukkig helpt de ervaring inmiddels. Ik zie onzekerheid, mits het je niet belemmert, ook niet als een negatief iets trouwens. Het houdt je scherp en kritisch naar jezelf.

Ik ben veel gelukkiger sinds ik de beslissing heb genomen om volledig voor mijn praktijk te gaan. Het voelt elke dag nog als voorrecht om als energetisch therapeut en HSP coach te werken. Ik heb nog steeds dromen om te realiseren. Het is voor mij belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Ik heb me daarom ingeschreven voor een opleiding tot kindercoach. Volgend jaar ga ik starten. Ik werk nu ook al veel met kinderen, maar ik wil me er graag nog meer in specialiseren.

Positieve feedback

Ik groei van positieve feedback van cliënten. Dat is het allermooiste wat er is. Dat ze op een gegeven moment het zelf weer kunnen. Afgelopen week kreeg ik een kaartje van een cliënt waarop stond: ik ben zo dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen! Tja, dan laat ik zelf ook wel een traantje hoor!

Op mijn facebook pagina schrijf ik ook vaak verhalen over mensen en situaties die ik tegen kom in mijn praktijk. Mensen krijgen zo wat meer inzicht in dat wat ik doe. Ook hier komen vaak mooie reacties op!

Ik ga zelf weleens naar een coach (ook ik heb mijn onderhoudsmomentjes nodig ;)) en daar krijg ik ook weleens kritische feedback. Ook daar groei ik van. Door te leren hoe het anders kan en ik mezelf nog meer kan verbeteren. Ik heb niet de illusie dat ik perfect ben, hahah.

Hoe zorg je voor de juiste balans?

Ik wandel regelmatig met onze hond Bones. Heerlijk even je hoofd leegmaken in de natuur. Mediteren is ook heerlijk om te doen. Dat werkt voor mij heel goed. Ook laad ik op van gezellige momenten met mijn gezin of met vrienden.

In mijn praktijk adviseer ik mensen vaak om eens goed te kijken naar waar je energie van krijgt en wat energie kost. Mensen ploffen automatisch snel op de bank om even bij te komen, maar laad je daar ook van op? Sommige mensen komen er vervolgens achter dat ze daar alleen maar lamlendiger van worden. Als je beter kunt voelen wat je nodig hebt, kun je daar ook beter naar luisteren en zal je energie gedurende de dag beter in balans blijven.

Het is jammer dat er zo’n “geitenwollen sokken” sfeer hangt omtrent het spirituele. Ik ben juist erg nuchter. Ook tijdens mijn behandelingen en coaching benader ik de zaken op een “aardse” manier. We leven nou eenmaal in deze maatschappij en daar moeten we het mee doen. Toch is het belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen en dat schiet er bij veel mensen bij in. We gaan allemaal naar de tandarts, de kapper en de schoonheidsspecialiste. Maar ons innerlijk verzorgen, daar zit wat een taboe op. Dat is jammer. Ik hoop dat mensen zich dat steeds meer gaan beseffen dat het oke is om voor jezelf te zorgen. Dat is wel een beetje mijn missie.

Wil jij een keer ervaren wat Maran doet? Dan kun je een afspraak met haar maken via de site van Sentire Drachten.

Lees ook het verhaal van Suzanne. Ze werkt met staffords en herplaatst deze honden.

HSP Coach

De foto`s zijn eigendom van Sentire Drachten.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.