Mummie pizza

Met Halloween in het vooruitzicht is het leuk om te kijken of we variaties op bestaande gerechten kunnen maken. Eerder maakte ik al een pizzawaaier en een kerstboom van bladerdeeg. Ik besloot om nu een mummie pizza te maken. Het is vrij simpel en de kinderen vonden hem erg lekker.

mummie pizza

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor de Mummie pizza?

Onderstaande ingrediënten zijn in elke supermarkt verkrijgbaar. Natuurlijk kun je zelf ingrediënten toevoegen of vervangen zodat het helemaal past bij jullie smaak.

  • Rol bladerdeeg
  • Tomatenpuree
  • Kaas
  • Ham
  • Rozijntjes of olijven

Hoe maak je de Mummie pizza?

De rol bladerdeeg is verkrijgbaar in verschillende merken. Je kunt hem vinden in de koelvakken waar ook de croissantjes uit blik liggen.

De bladerdeeg rol je uit op een bakplaat. Je hebt geen extra bakpapier meer nodig, die zit al in de verpakking erbij. Vervolgens smeer je de bladerdeeg in met tomatenpuree. Je kunt ook kiezen voor pizzasaus of pastasaus. De pizza beleg je alleen in het midden. Ik heb 2 plakken kaas en 4 plakken ham gebruikt.

pizza

Vervolgens maak je aan de zijkant van de kaas en ham sneetjes in het deeg. Zo krijg je reepjes. Deze repen vouw je om en om naar binnen. In het filmpje kun je goed zien hoe ik het gedaan heb. Bovenaan plaats je twee rozijntjes of schijfjes olijf. Dit zijn de ogen van de mummie.

De Mummie pizza moet ongeveer een kwartiertje in de voorverwarmde oven. De exacte temperatuur en tijd vind je op de zijkant van de bladerdeegverpakking. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de pizza er goudbruin en knapperig uitkomt.

Wat vonden de kinderen ervan?

Damiën was op school toen ik hem voor het eerst maakte. Daelyn en Landon vonden hem in elk geval erg lekker. Zo lekker dat ik hem twee dagen later opnieuw moest maken zodat ook Damiën kon proeven.

Het is vrij eenvoudig te maken. Een kind kan de was doen, zullen we maar zeggen. Hij is dus zeker voor herhaling vatbaar.


Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *