Oogbal donut

Met Halloween in het vooruitzicht duiken de kinderen en ik geregeld de keuken in. Je kunt zoveel leuke en enge dingen maken voor Halloween die ook nog eens hartstikke eenvoudig zijn. Zoals de oogbal donut. De kinderen vonden het leuk om te maken, hilarisch om te zien en lekker om op te eten.

oogbal donut halloween

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor de oogbal donut?

Om deze bijzondere oogbal donut te maken heb je slechts enkele ingrediënten nodig:

  • Donuts (ik heb de gesuikerde genomen)
  • Dr. Oetker decoratiestiften (de rode kleur)
  • Witte glazuur
  • Oogbal snoepjes

De donuts en de decoratiestiften kocht ik in de supermarkt. Witte glazuur kun je kant en klaar kopen van bijvoorbeeld dr. Oetker. Je legt het zakje dan een minuut of 10 in warm water en het glazuur wordt vanzelf zacht. Het wordt wel weer redelijk snel hard dus je moet het direct gebruiken. Het werkt het makkelijkste als je de glazuur in een bakje doet en dit op de donut smeert met een mes. De oogbal snoepjes kocht ik bij de Action. Ik weet niet of ze buiten de Halloween periode verkrijgbaar zijn.

Lees ook: Spinnenweb maken

Glazuur maken

Je kunt ook zelf glazuur maken. Dit is echt hartstikke eenvoudig. Je zeeft poedersuiker boven een kommetje. Vervolgens voeg je er een beetje water aan toe. (richtlijn: 100 gram poedersuiker en een halve tot hele eetlepel water) Dit alles roer je goed door elkaar. Het is de bedoeling dat het een smeerbaar goedje wordt.

Wil je toch een kleurtje toevoegen aan je glazuur? Dit kan met behulp van eetbare kleurstoffen. Deze kun je bij verschillende bakwinkels kopen.

glazuur maken

De oogbal donut maken

Het is dus vrij eenvoudig om de oogbal donuts te maken. Je smeert de donut in met het glazuur. Vervolgens neem je de rode decoratiestift en trek je lijnen van het midden naar buiten. Dit moeten de aderen van het oog voorstellen. Als je helemaal klaar bent, neem je een oogbal snoepje. Dit leg je in het midden van de donut. Klaar!

Lekkers maken voor Halloween

Je kunt zoveel leuke en ‘enge’ eetbare kunstwerkjes maken voor Halloween. Zo maakte ik ook een mummie pizza en op de website van Thuisleven vind je een echte spinnenweb cake.

Maak jij wel eens iets lekkers voor Halloween?

Pinterest afbeelding

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *