From Trash To Treasure

“Weet je wat de juf zegt? Dat we moeten recyclen. En dat we beter onze spullen tweedehands kunnen kopen.” Zo kwamen mijn kinderen een tijdje geleden thuis. Ik gaf ze gelijk. Er zijn al best veel spullen in de wereld. En ja, wij recyclen en kopen geregeld tweedehands spullen. Het is natuurlijk een stuk vriendelijker voor het milieu, maar het is ook nog eens stukken goedkoper.

Reuse, recycle, upcycle

Reuse (hergebruik) je materialen. Een eierdoosje kun je meerdere malen gebruiken. Neem het gewoon mee als je nieuwe eieren gaat halen. Tasjes kun je ook steeds opnieuw gebruiken als je boodschappen gaat doen. Je hergebruikt dus al materialen zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

Recyclen doe je waarschijnlijk ook al geregeld. Er zijn twee manieren van recyclen: upcyclen en downcyclen. Ook met recyclen ben je waarschijnlijk zelf al bezig zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Je lege glazen flessen en potten breng je wellicht al naar de glasbak, kleding die je niet meer draagt naar de kledingbak en papier zamel je in en wordt eens per maand voor je deur opgehaald.

Upcyclen is een onderdeel van recyclen. Je gebruikt bestaande spulletjes met een lagere waarde en maakt er iets mooiers van met een hogere waarde. Je geeft het een ‘upgrade’. 😉 Downcyclen is ook onderdeel van recyclen maar hier maak je van waardevolle producten minder waardevolle (basis) materialen. Je maakt bijvoorbeeld gerecycled papier van papier. Of repen stof van kleding.

Shopperdeshop

Ik hou ervan om met bestaande spulletjes iets nieuws te maken. De rotzooi (trash) van de ene persoon probeer ik om te toveren tot een leuk, nieuw, bruikbaar en betaalbaar product (treasure) voor een ander. Ik probeer zo min mogelijk nieuwe spulletjes te kopen maar daar kom ik helaas niet altijd onderuit. Schroefjes, spijkertjes, wellicht een stukje hout: als ik het nodig heb om mijn treasure compleet te maken dan schaf ik het aan.

Wellicht ben je op zoek naar iets leuks voor in je huis of misschien zoek je een origineel cadeau voor een verjaardag: bij mij kun je misschien iets leuks en passends vinden voor een interessante prijs.

Geen vast assortiment

Nope, dat gaat met upcyclen niet lukken. Vandaag vind ik dit, morgen komt dat op mijn pad. Mijn assortiment is nooit hetzelfde. Op deze pagina zie je enkele creaties die ik gemaakt heb.

Wil je weten wat ik momenteel in de verkoop heb? Zorg dan dat je mij volgt op Facebook. Daar komen foto`s voorbij van mijn nieuwste creaties. Via een PB heb je snel contact met mij en kun je uiteraard al je vragen stellen.