Wereld van Mama

Welkom in mijn wereld, de Wereld van Mama.

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd en moeder van twee zoons (2006 en 2016) en een dochter.(2009)

Een aantal jaar geleden heb ik het bloggen ontdekt en dat doe ik ook met veel plezier op deze site. Wereld van Mama is mijn eigen stukje op het www en hier schrijf ik met veel liefde en plezier over de dingen die mij bezighouden. Zoals je kunt zien heb ik een aantal hoofdonderwerpen waar ik graag iets uitgebreider over vertel.

Daarnaast heb ik een YouTube kanaal waar ik wekelijks een nieuwe video plaats. Deze video`s gaan voornamelijk over koken en bakken, iets wat ik met erg veel plezier doe. Ook heb ik een eigen webshop, Eliza Jo, waar ik onder andere leuke gepersonaliseerde items en complete kinderfeest pakketten verkoop.

Inhoudsopgave

DIY

DIY ( oftewel knutselen ) is iets wat ik heerlijk vind. Ik kan helemaal afdwalen als ik met iets creatiefs bezig ben. Dat mijn lezers dit ook erg leuk vinden, zie ik terug in mijn statistieken. Mijn artikel ( en bijbehorende vlog ) over de snuffelmat voor honden is 1 van de artikelen die nog dagelijks gelezen wordt. In de winter doet het artikel over de vogeltaart het altijd erg goed.

Food

Een mens moet eten en als Limburgse ben ik een echt bourgondiër. Ik hou van lekker eten en ik hou ervan om bezig te zijn in de keuken. Niet altijd even uitgebreid, want met 3 jonge kinderen hou ik ook graag de snelheid erin. Gezonde kost is natuurlijk wel iets wat een pre is, maar zo nu en dan een lekkere pizza of friet sla ik niet af. Zo nu en dan kun je ook een review op mijn site vinden over iets wat met eten te maken heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oviebollen van Koopmans.

Lifestyle

Daar valt heel veel onder. Beauty, fashion, trouwen, zwangerschap, maar ook dagjes uit en vakanties. Ik hou van het leven en geniet er met volle teugen van. Ik hou ervan om nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Zo nu en dan kun je een review terug vinden op mijn site, maar ik deel ook nieuwtjes van de persberichten die ik heb binnen gekregen. Zoals deze van de NumNoms.

Kids

Mijn kinderen zijn mijn alles. We doen veel samen maar ik vind juist dat je ook tijd en energie aan 1 kind alleen moet besteden. Zo doe ik regelmatig met de kinderen iets alleen. Vooral een moeder-dochter dag vind ik leuk om te beschrijven op mijn site.

Daarnaast kom ik met mijn oudste zoon, Damiën geregeld in het ziekenhuis. Hij heeft namelijk spina bifida occulta, tethered cord syndroom en syringomyelie. Ik neem je dan ook mee in de wereld van onderzoeken en onzekerheden. Maar ook de alledaagse dingen met kinderen komen voorbij. Zo kreeg Damiën een hyrax beugel en daar schreef ik natuurlijk ook een artikel over.

Limburg

Als rasechte Limburgse vind ik het leuk om ‘mijn’ provincie extra in het zonnetje te zetten. Wat kun je er doen? Waar zijn leuke plekken om te overnachten? En waar kun je heerlijk eten? In mijn verzamelartikel Pareltjes van Limburg vind je een overzicht van de Pareltjes die ik tot nu toe op mijn site heb staan. Mis je een bedrijf of plekje? Neem dan zeker even contact met mij op.

Affiliate links

Op mijn website kun je affiliate links tegen komen. Dit zijn bijvoorbeeld links die je naar de website van bol.com sturen. Behalve dat ik het als een meerwaarde zie om je direct bij het product te brengen waar ik een review over schrijf, verdien ik er ook een klein bedrag mee. Jij merkt er niks van in jouw beurs, maar als je een aankoop doet bij bol.com dan krijg ik een klein percentage van het door jouw besteedde bedrag. Op die manier kan ik mijn website in de lucht en up-to-date houden.

Samenwerken?

Zoals je kunt lezen ben ik een bezige bij. Ik hou ervan om met vele verschillende dingen bezig te zijn. Wil je mij volgen, dan kan dat via verschillende social media kanalen. Zo blijf je altijd op de hoogte als er een nieuwe blog online komt.

Ik hoop dat je hier regelmatig terug zult komen en gezellig meeleest. Mocht je vragen of andere opmerkingen hebben, of lijkt het je leuk om een samenwerking aan te gaan dan mag je mij mailen op info [ AT ] wereldvanmama.nl

Persberichten kunnen ook naar bovenstaand mailadres worden verstuurd. Ik vind het leuk om op de hoogte gehouden te worden van verschillende dingen, mits ze passen bij mijn interesses zoals hierboven aangegeven.

LiefsLaura

10 thoughts on “Wereld van Mama

 1. Hallo Laura,
  Ik heb met veel interesse jouw blog gelezen over syringomyelie. Ik ben 62 jaar en kortgeleden is bij mij ook syringomyelie en tethered cord geconstateerd. Ik wist al dat ik spinabigida occulta had.
  Dus veel overeenkomsten. Maar ik ben iets ouder.
  Ik wacht op een afspraak bij de neurochururg. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden.
  Sterkte

  Groeten,
  Geert Siegers

  1. Hallo Geert,

   Wat fijn dat je op mijn site terecht bent gekomen. Ik ben ook benieuwd naar wat de neurochirurg voor je kan doen. Heel veel sterkte en succes!

   Groetjes, Laura

 2. Hoi Laura,

  Mijn dochter van vier maanden wordt deze week onderzocht op SBO en TCS. Daarom heb ik wat vragen voor je. Ik hoop dat je ze wil beantwoorden.
  Hoe oud was jouw zoon toen hij de eerste klachten kreeg? Hoe was hij als baby? Waren de klachten vrij constant of had hij goede en slechte dagen?

  Groetjes, Maartje

  1. Hallo Maartje,

   Wat een spannende en onzekere periode voor jullie.

   Damiën is geboren met een huiddefect en dat was de reden dat we met hem in het ziekenhuis terecht kwamen. Hij was ons eerste kindje, dus we hadden niet echt ‘vergelijkingsmateriaal’ qua ontwikkeling. Hij leek nergens last van te hebben, geen pijnklachten oid. Toen hij 14 maanden oud was is er een MRI gemaakt omdat ze vonden dat hij vreemde voeten had. Hij had er namelijk een flinke holling in en dat kon duiden op problemen in zijn rug.
   Uit de MRI bleek inderdaad dat hij SBO en TCS had. Hij heeft daarna verschillende onderzoeken gehad en is uiteindelijk met 22 maanden geopereerd. Na de operatie merkten we wel degelijk een verschil. Zo klom hij bijvoorbeeld ineens op de bank, iets wat hij nooit eerder gedaan had.
   In de tussenliggende periode ( Tussen zijn eerste operatie met 22 maanden en zijn tweede operatie met 7 jaar en 10 maanden ) heeft hij echt ups en downs gehad. Hij heeft nooit echt geklaagd over pijn, alleen over last van zijn knieën en enkels. Daarnaast had hij tintelingen ( alsof je een slapend been hebt ) in zijn benen en was hij lichamelijk vaak vermoeid, voornamelijk na een dag waarop hij lichamelijk veel had gedaan. Denk aan een sportdag op school, een uitje naar een dierentuin of pretpark of een middagje winkelen. Ook sleepte hij zo nu en dan met zijn been, viel hij vaker ( vanwege die tintelingen, dan voelde hij de grond niet meer ) en ging hij vaker liggen.
   Hij heeft me ooit eens gezegd dat hij niet weet hoe het is om ‘normaal’ te zijn, de klachten zijn er namelijk altijd wel. Ze verergeren alleen na inspanning. Als baby was hij eigenlijk altijd heel lief en tevreden. We hebben nooit iets vreemds gemerkt, zeker niet in die eerste 4 maanden.
   Veel succes deze week. En mocht je in contact willen komen met lotgenoten: kijk dan even op de Facebook-pagina ‘Ouders van een kindje met Spina Bifida Occulta’

   Groetjes, Laura.

 3. Hallo

  Ik vind vooral jou YouTube kanaal erg leuk.ik vind het zo jammer dat er staat dat je elke maandag en donderdag post maar de laatste tijd gebeurt dat vaak niet. Dus ik ging op onderzoek uit om te kijken of alles oké was. Ik zie dat je hier wel.post dus ik denk dat het wel goed met je gaat. Ik hoop je snel weer op YouTube te zien. Groetjes Linda

  1. Toevallig net een video op YouTube gezet waarin ik ook uitleg waarom ik even afwezig was: ik was namelijk mijn stem kwijt en dan is het lastig om een video op te nemen. 😉 Wat lief dat je ‘op onderzoek’ bent uitgegaan. 🙂 En tof dat je mijn video`s bekijkt, dank je wel.

   Groetjes, Laura

 4. Beste Laura,
  Heb nu pas je YouTube kanaal ontdekt en aan de hand daarvan deze site.
  Ik vind je content ontzettend inspirerend en leuk. Jammer dat er al een paar maanden niets nieuws geplaatst is, maar ik kan me voorstellen dat het ook erg intensief is om die video’s te maken. Gelukkig zijn er nog genoeg oudere vlogs die ik eerst kan bekijken.
  Verder wil ik je meegeven dat ik het erg leuk vind dat je, net als ik, in Limburg woont. Je bent eerlijk, openhartig, erg creatief op diverse gebieden en een prettig persoon. Chapeau, ga zo door.
  Ik wens jou en je gezin alle goeds en fijne feestdagen.
  Groetjes Chantal

  1. Hoi Chantal,
   Dank je voor je lieve reactie! Leuk dat je naar de video`s kijkt. De bedoeling is dat ik het YouTube kanaal na de kerstvakantie weer op ga pakken. Het is inderdaad erg intensief, maar ik vind het erg leuk om te doen dus daar wil ik gewoon tijd voor gaan maken. 🙂 Leuk dat je ook Limburgse bent. Mocht je nog leuke tips hebben voor video`s of artikelen met Limburgse gerechten, dan hoor ik dat natuurlijk graag. 😉

   Voor jullie ook hele fijne dagen en alvast een mooi 2023!

   Groetjes, Laura.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *