Snuffelmat maken voor je hond

Een bekende van mij heeft een hartstikke leuk iets bij haar thuis liggen. Een snuffelmat. Ik had serieus geen idee wat het was tot ze me liet zien wat de bedoeling was. Je strooit er enkele snoepjes in en deze moet je hond dan zoeken. Toen ik deze kennis afgelopen week aan de telefoon had en we besloten een knutselochtend te houden vroeg ze: “Zullen we een snuffelmat maken voor je hond?” Leek me een goed plan!

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om een snuffelmat te maken?

  • Fleecedekens (Meer informatie over fleecedekens vind je hier)
  • Een gootsteenmatje (Meer informatie over gootsteenmatjes vind je hier)
  • Een goede schaar
Snuffelmat1

Hoe maak je een snuffelmat?

Het is eventjes wat werk, maar dit kun je bijvoorbeeld goed een avond van tevoren doen als je lekker een film op hebt staan. De fleecedekens moeten namelijk in repen geknipt worden en met de ( niet zo hele scherpe ) schaar die ik had duurde dat wel een tijdje. ( Lees: Het heeft me zeker een uur of 2 gekost! )

Je kunt verschillende kleuren fleecedekens kiezen en je eigen patroon maken, maar je kunt ook gewoon 1 deken in stukken knippen en daarvan de snuffelmat maken. Voor een kleiner hondje kun je een kleiner matje maken, dan zijn de vierkante gootsteenmatjes makkelijker omdat je ze in vieren kunt knippen. De lengte van de repen fleecedeken pas je dan natuurlijk hierop aan.

Tijdrovend werkje

Vouw een reep deken dubbel en druk deze door het gat in het gootsteenmatje. Trek hem er niet helemaal doorheen. Rijg hem vervolgens door het naastgelegen gaatje. Op deze manier kun je de uiteindes er doorheen trekken en een knoop leggen in de deken. Vul zo het hele matje op.

Het is even een tijdrovend werkje, maar als je op een regenachtige middag niks te doen hebt, is het wel een leuk project. Het resultaat is namelijk erg tof en de hond heeft er veel plezier van. Vind je een snuffelmat wel leuk, maar zie je het totaal niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Hier kun je ze gewoon kant-en-klaar kopen voor een leuk bedragje.

In het filmpje wat ik gemaakt heb kun je ook zien hoe het moet, dat komt misschien iets duidelijker over dan via de foto`s en de woorden die je nu leest. 😉

Tips:
Nog meer spelletjes: Honden spelletjes
Informatie over het hondenras De Stafford
Voor je dochter: DIY Haarclipjesbord
Als kraamcadeau: DIY Luiertaart
In de winter: DIY Vogelvoedertaart

snuffelmat maken

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *