Honden braingames

Spelletjes spelen met de hond is natuurlijk altijd leuk. De meest bekende spelletjes zijn natuurlijk het gooien met een bal of stok zodat de hond deze terug kan komen brengen. Apporteren. Zo`n hond hebben wij niet. Achter dat balletje aanrennen is leuk, maar er dan als een haas mee vandoor gaan is nog veel leuker. Wat hier wel een succes is, zijn honden braingames. En daarover vertel ik je graag meer.

Inhoudsopgave

Spelletjes spelen

Eerder kon je al lezen dat we een snuffelmat gemaakt hadden. Hierin kun je brokjes of snoepjes verstoppen en dan is het de bedoeling dat de hond deze gaat zoeken. Het maken van zo`n snuffelmat is behoorlijk tijdrovend, de lol die het hondje ermee heeft is onbetaalbaar.

Een aantal andere, meer eenvoudige spelletjes zijn net zo leuk. Mocht je dus even 5 minuutjes over hebben, ga hier dan mee aan de slag.

Lees ook het interview met Suzanne over de Stafford

Brokje Brokje

Iedereen ken wel het spel balletje balletje van vroeger. Drie bekers op een rij en jij moest raden waar het balletje onder zat. Wij maakten er Brokje Brokje van. Waar is het brokje gebleven?

Bekers gestapeld

Nog een spelletje met bekers: Neem 3 bekers en schuif ze in elkaar met steeds een brokje of snoepje ertussen. Leg de bekers op de grond, niet te stevig in elkaar gedrukt, en laat je hond het brokje eruit halen.

De eierdoos

Met een eenvoudige kartonnen eierdoos kunnen jullie ook veel plezier beleven. Leg in elk vakje een propje papier. Onder enkele propjes leg je een brokje of snoepje. Jouw hondje moet dan uitzoeken in welk vakje de snoepjes of brokjes liggen.

Filmpje!

Zo geschreven komt het misschien wat onduidelijk over. Daarom hebben we er een filmpje bij gemaakt. Zoals je kunt zien hadden hond en kinderen de grootste lol met deze spelletjes.

Volg jij ons al op YouTube? Je kunt je gratis op ons kanaal abonneren. Vinden we leuk.  😉

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *