DIY haarclipjesbord

Haarclipjes. Blijkbaar kan een meisje nooit genoeg hebben van die dingen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook vaak een setje van die dingen meeneem als ik ergens leuke kleurtjes zie liggen. Past misschien net iets beter bij die broek of dat jurkje. Of het is toevallig van een Disney prinses en dat vindt mijn kleine meisje dan weer erg leuk. Ik maakte een haarclipjesbord en in deze tutorial laat ik je zien hoe jij er ook eentje, lowbudget, kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • Een stevig stuk karton
  • Cadeaupapier naar keuze
  • Plakband
  • Ducttape
  • lintjes

Hoe maak je het?

Regelmatig was mijn jongedame haar haarclipjes kwijt. Ik kocht toen een klein bakje waar ik ze allemaal in verzamelde maar toen diende het volgende probleem zich aan: Vroeg in de ochtend, vlak voor ze naar school ging, werd dat bakje op de tafel omgekiept om de leukste eruit te zoeken. Daar nam ze uiteraard rustig de tijd voor. Vaak vond ze dan 1 haarclipje en moest op zoek gaan naar de andere identieke. Veel te tijdrovend! Tijd om het te organiseren dus!

Lees ook: DIY snuffelmat maken voor je hond

Ik heb gekozen voor een stuk karton van een doos. Dit is net iets steviger en dikker dan bijvoorbeeld het karton van een verpakking. ( Al kun je dat natuurlijk ook gebruiken ) Zoek een leuk kleurtje of motiefje cadeaupapier uit. Hier kan je kleine meid uiteraard bij assisteren. Wat denk je van Frozen? Of misschien iets met roosjes of juist knalroze? Alles kan, het is jullie haarclipjesbord. Het karton pak je in alsof het een cadeautje is. Voor wat extra stevigheid kun je het aan de achterzijde met een paar stroken ducttape vastplakken.

Vervolgens plak je de lintjes vast op het bord. Deze lintjes kun je ook weer zelf uitzoeken. Ik heb in dit voorbeeld stoffen lintjes gebruikt. Aan deze lintjes bevestig je de haarclipjes. Zo kun je in 1 oogopslag alle haarclipjes bekijken.

Heeft jouw dochter ook zoveel haarclipjes?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “DIY haarclipjesbord

  1. Dit vind ik echt een super leuk idee!
    Mijn dochter en ik gebruiken ook allerlei klipjes en dingetjes voor in ons haar. Vaak ben ik ze ook kwijt! Dit zou een oplossing zijn voor ons 😀
    Ga het even opslaan en wie weet ga ik dit binnenkort ook maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *