DIY luiertaart

Iets wat erg leuk is om te geven tijdens een babyshower of als iemand net bevallen is, is een luiertaart. Eigenlijk is het heel erg eenvoudig om zoiets te maken. Het kost alleen flink wat tijd, afhankelijk van hoe je hem wil maken en decoreren. Ik maakte een luiertaart voor twee lieve, zwangere vriendinnen van me en daardoor ontstond dit artikel voor een DIY luiertaart natuurlijk.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om een luiertaart te maken?

 • Luiers ( duh ) Het fijnste is maat 2 of 3, aangezien de meeste ouders voldoende maat 1 in huis hebben. Als je maat 2 of 3 gebruikt kan de luiertaart ook nog een tijdje ter decoratie binnen blijven staan.
 • Elastiekjes
 • Een onderbord
 • Een stokje ( ik heb een stampertje gebruikt. Deze kun je kopen bij de action )
 • Lintjes
 • Decoratie ( knuffeltjes, sokjes, wasgel of iets anders wat jij leuk vindt)

Hoe maak je een luiertaart?

In mijn geval heb ik 26 luiers gebruikt. Voor de kleinste cirkel bovenop 7 luiers en voor de grotere cirkel onderop 19 luiers. Het eerste wat je doet is alle luiers 1 voor 1 oprollen. Je zet ze vast met een elastiekje. Vervolgens maak je de cirkels. De kleine cirkel begint met 1 luier met daaromheen 6 luiers.

Lees ook:
Babyshower organiseren: een compleet stappenplan!
– 20 Babyshower spelletjes voor een fantastisch feest!
– Download hier de Babyshower Bingo en het Babyshower Spelletjes Pakket
– Maak je eigen persoonlijke babyshower uitnodiging

Luiertaart

De grote cirkel begint met 1 luier, 6 luiers daaromheen en daar weer 12 luiers omheen. Mocht je nog een extra ’taartlaag’ willen, dan kun je nog een grotere cirkel maken. De cirkels zet je vast door middel van een elastiek.

De grootste cirkel zet je op het onderbord. Steek hier het stokje ( of de stamper ) doorheen. Voorzichtig dat je geen luier beschadigd. De kleinere cirkel zet je hier bovenop. Zo blijven de cirkels netjes op elkaar liggen en zullen ze niet verschuiven.

Decoreren

Nu is het tijd om creatief te worden. Met een breed, gekleurd lint kun je de elastiekjes verbergen. Bovenop de taart heb ik een knuffel vast gemaakt. Ik hou niet van al te veel poespas, maar je kunt natuurlijk doen wat je zelf leuk vindt. Heb je een grotere taart dan is het misschien leuk om mini`s van de Zwitsal te kopen en hiermee de taart te versieren. Of misschien vind je het juist leuk om spuugdoekjes te gebruiken?

Nadat je klaar bent pak je jouw taart in folie in. Zo heb je een mooi en persoonlijk cadeau voor je zwangere of pas bevallen vriendin. 🙂

Heb jij wel eens een luiertaart gemaakt?

Een andere originele taart maken? Wat dacht je van een vogelvoedertaart?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “DIY luiertaart

 1. Super leuk zeg!
  En eigenlijk helemaal niet moeilijk 🙂
  Helaas niemand die zwanger is in mijn omgeving maar anders ga ik dit zeker maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *