Moeder-dochter dag

Een moeder-dochter dag is niet alleen voor als je een oudere dochter hebt. Met een peuter of kleuter kun je ook prima een moeder-dochter dag houden. Wij noemen dat een meisjesdag. Deze meisjesdag staat in het teken van, uiteraard, mijn dochter. Als brusje moet ze regelmatig inleveren, ook al probeer ik dat zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaag vertel ik je wat we zoal op een moeder-dochterdag doen.

Een leuke activiteit

Dat kunnen allerlei activiteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bioscoop. Op dit moment draait Woezel en Pip in de bioscopen, een prima film voor peuters en kleuters. Daarnaast is mijn dochter gek op knutselen en bakken. Een leuke workshop met kinderen is dan ook aan te raden. Zo zijn we eens naar een echte beauty-workshop geweest waarbij we allerlei leuke beauty-producten hebben gemaakt. Denk aan lipgloss, creme, badzout en meer.

Aardbeienland

Dagje uit

Natuurlijk kun je ook prima een dagje uit gaan met je peuter of kleuter. Als we een meisjesdagje uit hebben, dan nemen we mijn moeder mee. Dit is natuurlijk extra speciaal, gezellig met 3 generaties op pad. Vorige zomer zijn we naar Aardbeienland geweest, wat een groot succes was.

moeder-dochter-dag1

Shoppen

Met een peuter of kleuter kun je hartstikke gezellig shoppen. Mijn dochter is gek op nagellak dus het als ze zelf een nagellakje mag uitzoeken dan is het voor haar al 1 groot feest. Daarnaast vindt ze het erg leuk om echt te ‘shoppen.’ Kleding uitzoeken, passen en uiteindelijk ook iets mee naar huis nemen. Het lijkt me leuk om ooit eens samen gekleed te gaan in Mommy and Me dresses.

moeder-dochter-dag2

Een hapje eten

Een dagje of middagje samen beginnen of eindigen we vaak met een hapje eten. Ergens lunchen, ergens op high tea of juist naar een restaurant voor het avondeten. Dochterlief vindt het hartstikke gezellig. Het leukste vindt ze een restaurant waar ze nog een beetje kan rondlopen, een wokrestaurant bijvoorbeeld. Of juist iets waar ze allemaal kleine hapjes hebben zodat ze allerlei verschillende dingen kan proeven.

Houden jullie wel eens een moeder-dochter dag? En wat doe je dan? Ik vind het leuk om je tips hieronder te lezen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.