Moeder-dochter dag

Een moeder-dochter dag is niet alleen voor als je een oudere dochter hebt. Met een peuter of kleuter kun je ook prima een moeder-dochter dag houden. Wij noemen dat een meisjesdag. Deze meisjesdag staat in het teken van, uiteraard, mijn dochter. Als brusje moet ze regelmatig inleveren, ook al probeer ik dat zoveel mogelijk te voorkomen. Vandaag vertel ik je wat we zoal op een moeder-dochterdag doen.

Inhoudsopgave

Een leuke activiteit

Dat kunnen allerlei activiteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bioscoop. Er draaien vaak films voor verschillende leeftijden in de bioscoop. Check de actuele filmladder voor de nieuwste films. Daarnaast is mijn dochter gek op knutselen en bakken. Een leuke workshop met kinderen is dan ook aan te raden. Zo zijn we eens naar een echte beauty-workshop geweest waarbij we allerlei leuke beauty-producten hebben gemaakt. Denk aan lipgloss, creme, badzout en meer.

Thuis knutsel ik ook vaak met de kinderen en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten. Zo deelde ik op mijn website al onze ervaringen met het maken van lipgloss en het maken van een orbeez stressbal.

Wat ook een fantastische ervaring was, was samen met mijn moeder en oma. We lieten namelijk een 4 generaties fotoshoot doen. Een waardevolle herinnering.

Aardbeienland

Moeder dochter uitje

Natuurlijk kun je ook prima een dagje uit gaan met je peuter of kleuter. Als we een meisjesdagje uit hebben, dan nemen we mijn moeder mee. Dit is natuurlijk extra speciaal, gezellig met 3 generaties op pad. Vorige zomer zijn we naar Aardbeienland geweest, wat een groot succes was.

Lees ook: 5 tips voor bijzondere cadeautjes voor Moederdag

moeder-dochter-dag1

Moeder-dochter dag: lekker shoppen!

Met een peuter of kleuter kun je hartstikke gezellig shoppen. Mijn dochter is gek op nagellak dus het als ze zelf een nagellakje mag uitzoeken dan is het voor haar al 1 groot feest. Daarnaast vindt ze het erg leuk om echt te ‘shoppen.’ Kleding uitzoeken, passen en uiteindelijk ook iets mee naar huis nemen.

In het Outletcentrum in Roermond kun je prima met je dochter shoppen. Het centrum van Roermond zit op loopafstand en er zijn vele restaurantjes in de omgeving. Ook de bioscoop ligt vlakbij dus zo kun je de dag heerlijk afsluiten.

Met een iets grotere dochter op stap? Dan zou je in de wintermaanden een leuke kerstmarkt kunnen bezoeken. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de Huishoudbeurs of de Margriet Winterfair?

Niet alleen moeder-dochter uitjes zijn leuk om te doen. Ook een zussen uitje is hartstikke waardevol om samen tijd door te brengen.

moeder-dochter-dag2

Een hapje eten

We beginnen onze moeder-dochter dag of middag vaak met met een hapje eten. Ergens lunchen, ergens op high tea of juist naar een restaurant voor het avondeten. Daelyn vindt het hartstikke gezellig. Het leukste vindt ze een restaurant waar ze nog een beetje kan rondlopen, een wokrestaurant bijvoorbeeld. Of juist iets waar ze allemaal kleine hapjes hebben zodat ze allerlei verschillende dingen kan proeven, zoals bij Heere aan de Maas.

Andere leuke moeder-dochter uitjes

Ik ben niet de enige die er graag op uit gaat met haar dochter. Ook mijn collega-bloggers gaan gezellig samen met hun kleine spruit weg.

Houden jullie wel eens een moeder-dochter dag? En wat doe je dan? Ik vind het leuk om je tips hieronder te lezen.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *