Shoppingstad Roermond

Als rasechte Roermondse zou je denken dat ik mijn eigen stad wel zou kennen. De plekjes waar je moet zijn voor leuke, fashionable items, originele cadeau`s of de beste koopjes. Niks is minder waar, want ik kom bijna nooit meer in het centrum. En dat terwijl ik er gewoond en gewerkt heb. Toen ik een uitnodiging kreeg om Shoppingstad Roermond te komen ontdekken hoefde ik dan ook geen moment te twijfelen. Nou, misschien een klein momentje want ik moest eerst oppas zien te regelen voor de kinderen. Maar toen dat eenmaal geregeld was kon ik akkoord geven. Ik ging mijn eigen stad ontdekken en nu kan ik je wel de beste tips geven!

Roermond Outlet

Inhoudsopgave

Outletcentrum

Ik heb gezien hoe een jaar of 15 geleden van een grote, zanderige en afgelegen parkeerplaats Roermond Outlet werd gemaakt. Ik ben zelfs gaan kijken toen het geopend werd. Het was op loopafstand van mijn toenmalige huis. We wisten zeker dat het niks zou worden, pure geldverspilling om hier zo`n ‘shoppingmall’ neer te zetten.

Een paar jaar later had het zich bewezen en had ik er een leuke baan gevonden in de horeca. Aan het tweede gedeelte van het Outletcentrum werd hard gewerkt en 1 van die bouwvakkers is nu mijn man. Ja, ik heb Dave daar leren kennen dus het Outletcentrum heeft toch een beetje een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Inmiddels zijn ze weer druk bezig met uitbreiden en moet rond april 2017 fase 4 van dit immense shop-walhalla klaar zijn. Wie had ook kunnen denken dat ze jaarlijks bijna net zoveel bezoekers trekken als de Efteling?

Lees ook mijn artikel over het Arresthuis in Roermond

outletcentrum

Vooroordelen

Inmiddels werk ik er al ruim 10 jaar niet meer. Ik kom er eigenlijk ook bijna nooit. Alleen in de Nike winkel om schoenen te kopen voor de kinderen en dan loop ik ook even de L`oreal winkel in om een nagellakje te scoren. Nu kon ik het Outletcentrum wat uitgebreider bekijken. We kregen een giftcard om iets leuks uit te zoeken en zo ging ik op pad met 2 andere, gezellige bloggers.

Wat me opviel was dat de prijzen eigenlijk best betaalbaar zijn. Natuurlijk heb je ook de kledingstukken waar je een paar €100 voor neertelt, maar het verbaasde me dat er ook kleding tussenhing waarbij je nog geen €15 kwijt was voor een shirtje. Helaas was onze tijd weer om, dus ik heb niks gekocht, maar dit heeft me wel overtuigd om nog eens op mijn gemakje terug te gaan en iets leuks uit te zoeken. En dat terwijl ik altijd het idee had dat je in het Outlet niks kon krijgen onder de €100.

munsterplein Roermond

De binnenstad van Roermond

Ook hier heb ik gewerkt en veel tijd door gebracht. Wat veel mensen niet weten is dat dit op een paar minuutjes lopen van het Outletcentrum ligt. Best jammer, want ook hier zijn vele leuke winkeltjes te vinden. Het is dus echt wel even de moeite waard om door te lopen. En mocht je echt tijd over hebben, kijk dan eens of je de mogelijkheid hebt om een stadswandeling door Roermond te doen. Zo leer je ook iets over de geschiedenis van Roermond.

Vroeger had je 2 grote winkelstraten. De Hamstraat en de Steenweg. Via het Munsterplein liep je van de ene naar de andere straat en kon je nog een paar winkeltjes meepikken aan het Munsterplein of even op een terrasje gaan zitten bij 1 van de lunchrooms. Omdat ik dat dus gewend was, keek ik eigenlijk niet verder. Ik vond het jammer om te zien dat er eerder dit jaar veel winkels vertrokken uit deze straten en dat er veel leegstand was.

Eerder kocht ik al eens een leuk setje bij The Sting. De review hierover kun je hier terug lezen.

Ontdek de Neerstraat

Nu ontdekte ik dus de Neerstraat. Vroeger kwam je daar alleen maar voor de fotograaf, verder had je er weinig te zoeken. Nu vind je er het Roercenter met een aantal leuke winkels, maar ook de Neerstraat zelf is een aantal leuke winkeltjes rijker. Winkels waar je ondernemers kunt vinden met hart voor hun zaak en die tijd hebben voor een praatje met hun klanten. Zoals vroeger dus.

Jantje Korten Roermond

Om er een paar te noemen waar je zeker even een kijkje moet gaan nemen: Jantje Korten is een leuke winkel met mooie en betaalbare kleding. Zeker nu rond de feestdagen vind je er mooie items. Haar etalage zag er prachtig uit en naast kleding kun je er ook andere leuke spulletjes vinden voor in en om je huis.

deli-verte

Deli-Verte is een mooie culinaire eetwinkel en traiteur. Hier kun je bijvoorbeeld verschillende soorten olijfolie uit de tap krijgen, maar ook verse warme maaltijden voor thuis. Elke dag iets anders. Wat dat dan precies is, kun je zien op de facebookpagina en website van Deli Verte. Verder zijn hier leuke en originele cadeau`s te krijgen voor een klein budget.

la-bonta

En wil je een bijzondere koffiebeleving? Bezoek dan La Bonta Di Florino. Dit is een bloemist met achterin de winkel enkele tafeltjes waar je lekker een kopje koffie kunt drinken. Hier kun je ook het Roermondje kopen; een lekker chocolaatje in de vorm van een mondje. Ik heb ze mogen proeven en vond ze erg lekker. Bovendien zijn ze ook leuk om te geven.

munsterplein

Jingle all the way – Kerststad Roermond

Nu het december is, is Roermond omgetoverd tot Kerststad Roermond. Natuurlijk vind je overal mooie feestverlichting, maar ook op verschillende plekken staan mooi versierde kerstbomen. Op het Munsterplein is van 2 december tot en met 8 januari Santa`s Village. Hier vind je een kleine kerstmarkt, een kersttreintje voor de kinderen en een gezellige schaatsbaan. Schaatshuur is €3 en de entree tot de schaatsbaan is ook €3. Bovendien is er op woensdagmiddag discoschaatsen. Ook kun je hier terecht voor een hapje en een drankje.

santas-house

Op de Neerstraat, bij het Roercenter ( 2 minuten lopen van het Munsterplein ) vind je Santa`s House. Van 10 tot en met 24 december kun je hier de Kerstman zelf bezoeken op bepaalde tijden en zijn er verschillende activiteiten. Voor kinderen natuurlijk de ultieme beleving in deze decembermaand. Toen ik er was, was het nog gesloten dus ik heb even wat foto`s door het raam genomen. 😉

lunch-roermond

Hapjes eten

Roermond is vele leuke lunchrooms en restaurantjes rijk. Wij zijn onze dag gestart bij In de Kroon, inmiddels al 91 jaar een begrip in Roermond, waar we een kopje thee en een lekker vers gemaakt Limburgs Vlaaitje hebben gegeten. Tijdens de lunch kwamen we terecht bij de bibliotheek op de Neerstraat waar Brasserie `t Literatuurtje zit. Hier at ik een lekker broodje met kip in zoetzure saus. Ik zag dat andere dames aan mijn tafel het broodje gerookte zalm en het broodje carpaccio hadden en dat zag er ook ontzettend goed uit.

Parkeren in Roermond

Als rasechte Roermondse weet ik dat ik bij het Outletcentrum goedkoop kan parkeren. Het kost er maar €3 per dag. Ik was dan ook van plan om daar mijn auto neer te zetten, maar aangezien ik aan de late kant was heb ik hem in de parkeergarage bij de Oranjerie neergezet. En daar baal ik achteraf stiekem wel een beetje van want het was toch schrikken toen ik aan het einde van de dag €14 moest afrekenen voor mijn parkeerkaartje.

Er zijn vele parkeergelegenheden in en om Roermond, maar bij het Outletcentrum ben je volgens mij toch echt het goedkoopste uit. Bovendien ben je van hieruit zo op verschillende andere plekken. Je loopt in een minuutje of 2 naar de binnenstad, maar ook met de auto ben je binnen een paar minuten op het Retailpark of op de woonboulevard. Shop till you drop kan dus prima in Roermond en met de komst van zo`n 50 nieuwe winkels in het Outletcentrum in 2017 heb je aan 1 dagje niet meer genoeg. Ik zou dan ook zeker overwegen een overnachting te boeken in 1 van de vele hotels in en om Roermond mocht je besluiten deze kant op te komen.

Ben jij wel eens gaan winkelen in Roermond? En wat vond jij ervan?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

15 thoughts on “Shoppingstad Roermond

 1. Laura, ik heb met veel plezier je blog gelezen. Roermond is om te zoenen….. dat gevoel geef je de lezer.
  Op zijn minst wordt hij nieuwsgierig. En dat is de bedoeling!
  Een groet uit de binnenstad.

 2. In Roermond centrum winkelde ik weleens als ik eerder vrij van school had (Gilde), maar daarna eigenlijk nooit meer. Van het Outletcentrum heb ik een waardebon van 50 euro gekregen, dus daar ga ik deze maand nog kijken voor een jeans. Heb jij daar misschien nog tips voor?

  1. We hebben vanwege de korte tijd niet heel veel winkels uitgebreid kunnen bezoeken. Ik weet dat Levi’s er zit, wellicht hebben die een leuke aanbieding. Tom Tailor had hele leuke shirtjes voor leuke prijsjes ( rond de 10 a 15 euro ) dus daar zou ik ook even binnen lopen als ik jou was. 😉

 3. Ik woon ook dichtbij Roermond. In het outlet centrum kom ik eigenlijk zelden. Het zijn niet zo mijn winkels. De binnenstad vind ik wel leuk. Ook erg leuk is Cupcakefun. Winkeltje met allemaal bakspulletjes, je kan er ook high tea doen.
  Leuk dat jullie er heen mochten voor je blog 🙂

 4. Parkeren binnenstad Roermond: Orangerie is eigendom van Qpark, deze garage is suf, klein, duur en duf, op de singel sloeg jij linksaf naar het hotel, ga je rechtsaf de tunnel onderdoor, sta je meteen linksaf in een splinternieuwe garage met 1600 ruime, schone parkeerplaatsen waar je voor max€6,- de hele dag comfortabel staat, je huppelt zo onder de tunnel door de Hamstraat in, met afstand de leukste straat met CoffeeLovers, TerHorstVanGeel, Company, BLINXZZ, JansenQuicken, leuke horeca etc, de tunnel zal in maart gerenoveerd worden, de Hamstraat heet binnen enkele maanden PC Hamstraat, met daarin alle comfort als vanouds 🙂 In ’17 nog maar eens een blogje aan wijden?

  1. Ik kreeg inderdaad ook de tip om in die desbetreffende parkeergarage te parkeren. Ik ben benieuwd naar de renovatie van de tunnel en zal in de toekomst zeker nog eens over Roermond schrijven. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *