Kerststad Roermond

In mijn verslag over shoppingstad Roermond van 2 weken geleden kon je al een klein stukje lezen over Kerststad Roermond. Natuurlijk is het altijd leuker om het met eigen ogen te aanschouwen en ik was dan ook van plan om eens een middagje met de kinderen naar het centrum te gaan. Vooral toen de kinderen hoorden dat er een schaatsbaan was, waren ze niet meer te houden. Dat wilden ze wel graag proberen!

Inhoudsopgave

Santa`s House

Gisteren was het dan zover. We besloten om eerst Santa`s House te bezoeken in het Roercenter. Ik verwachtte namelijk een flinke rij om even met de kerstman op de foto te gaan, maar er was niemand. Voor ons natuurlijk hartstikke fijn om niet in de rij te hoeven staan, maar ergens was het wel jammer.

Santa`s House ziet er namelijk hartstikke leuk uit en de Kerstman speelt het spel ook echt leuk mee. De kinderen krijgen een tekening en een zuurstok mee en mogen de bel vasthouden. Op bepaalde tijden is er ook een workshop. Zo hadden wij de mogelijkheid om een waxinelichtje van mergel te maken. De kinderen besloten om toch eerst naar het schaatsen te gaan, dat trok net even iets meer dan het knutselen.

Lees ook: Kerst in New York

Schaatsen maar!

Ook op het Munsterplein is het kerststad Roermond: hier vind je namelijk Santa`s Village. Een gezellige kerstmarkt met voor de kinderen een carrousel, treintje en dus de schaatsbaan. Entree tot de schaatsbaan is €3 en het huren van schaatsen is ook €3. Hier was het behoorlijk druk en moesten we ook een minuutje of 10 in de rij staan. De kinderen konden amper het geduld opbrengen. Ik was wel een beetje bang dat het schaatsen ze ging tegenvallen. Dat ze het idee hadden dat ze zo weg konden schaatsen zoals je dat op tv bij de professionals ziet.

Het viel me mee. Daelyn had al wat ‘ervaring’ aangezien ze afgelopen zomer veel op haar skeelers buiten heeft gespeeld. Het schaatsen ging haar dus behoorlijk goed af. Damiën was wat angstiger om te vallen, wat ook logisch is gezien zijn lichamelijke problemen. Toch heeft hij het erg naar zijn zin gehad. Hij glunderde helemaal en allebei vonden ze het jammer toen we besloten weer richting huis te gaan. Waarschijnlijk gaan we in de kerstvakantie nog wel een keertje.

Meer lezen over Roermond?

Op mijn website kun je verschillende artikelen over Roermond vinden. Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Als je deze mooie stad bezoekt kun je Roermond Outlet natuurlijk niet overslaan.
  • Ben je op zoek naar een bijzondere overnachting? Denk dan eens aan het Arresthuis in het centrum van Roermond.
  • Een leuke manier om meer te leren over het verleden is door het maken van een stadswandeling door Roermond.
  • Heb je wat meer tijd en interesse in het veleden? Bezoek dan zeker het oude kerkhof in Roermond.

Santa`s House is te bezoeken tot en met 24 december, Santa`s Village en de schaatsbaan tot en met 8 januari. Ook kun je naar Kerststad Valkenburg.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *