Kerst in New York

Al sinds ik een klein meisje ben heeft kerst iets magisch over zich. Ik kan er echt ontzettend naar uitkijken. De weken vooraf vind ik heerlijk. Met de kinderen kan ik uren knutselen voor kerst. En eerlijk is eerlijk: ik heb de laatste weken alweer een aantal kerstfilms gezien. Wat ik dan altijd zo prachtig vind zijn die mooi verlichtte en mooi versierde straten in die films. Mijn hartje gaat sneller kloppen, want ik heb een grote wens op mijn lijstje staan: Kerst in New York vieren.

Inhoudsopgave

Amerika vakantie

Ik ben nog nooit in Amerika geweest, maar ooit wil ik er wel heel erg graag naar toe gaan. Ik zou erg graag naar New York met de kids willen gaan met kerst en dan die mooie grote kerstboom bekijken die staat bij Rockefeller Center. Er naar kijken, er naast gaan zitten en gewoon genieten van het moment daar. Maar die kerstboom is niet het enige wat bijzonder is rond de kerst.

New York is natuurlijk een stukje groter dan mijn eigen dorpje met een paar 1000 inwoners. Voordat je de stap neemt om er voor een paar dagen naar toe te gaan, moet je je eigenlijk goed oriënteren. Zo heb ik nooit geweten dat New York bestaat uit maar liefst 5 wijken, te weten Manhattan, The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island. En in alle 5 die wijken heerst een kerstsfeer.

https://www.youtube.com/watch?v=Re-8K7A842A

Officiële start van de kerstperiode in New York

Officieel start de kerstperiode op 26 november in Manhattan met de jaarlijkse Macy`s Thanksgiving Day Parade. Dit jaar is hij al voor de 89e keer te zien. Zo`n 3,5 miljoen mensen bekijken hem direct op de route en nog zo`n 50 miljoen mensen kijken hem thuis op tv.

Terwijl Nederland nog volop in Sinterklaassferen verkeert, worden op 2 december dan toch de lichtjes van die prachtige kerstboom aangestoken bij Rockefeller Center. Ik ben geen schaatswonder, maar ik zou het echt wel proberen: schaatsen op de schaatsbaan die erbij ligt.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien in Manhattan, meer daarover kun je vinden via de link onderaan mijn artikel.

Kerst in New York

Brooklyn

Wat me ook hartstikke gaaf lijkt is een bezoekje aan Brooklyn. Daar is namelijk de Brooklyn Christmas Lights Tour. Ik heb echt een zwak voor parades, ik vind ze prachtig. De lichtjes, de muziek, de verwondering die ontstaat. En als er dan ook nog eens een kersttintje aan zit is het natuurlijk ook helemaal te gek.

Verder heb je in Brooklyn ook nog het Kings Theatre waar veel shows en musicals opgevoerd worden. Mensen die mij kennen weten dat ik van het theater hou. Mocht de mogelijkheid zich voordoen, dan zou ik zeker een theatershow bezoeken in New York.

Voorlopig blijft het voor mij nog even bij dromen, maar ook dat is leuk. Het is iets waar ik me op kan verheugen en een droom die ik ooit nog wil laten uitkomen. 🙂 Ben jij wel van plan om binnenkort te gaan? Kijk dan eens op nycgo.com. Op deze website kun je informatie vinden over alle 5 de wijken, overnachtingen en de hotspots.

Heb jij wel eens kerst gevierd in New York?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *