Knutselen voor kerst

Met de kerst in aantocht is het gezellig om te gaan knutselen voor kerst. In dit artikel deel ik vele leuke diy`s die je kunt doen met de kinderen thuis voor niet al te veel geld. Heb je zelf nog leuke tips, laat ze dan zeker even weten in de reacties hier beneden.

Inhoudsopgave

Adventkalender

Helemaal aan het begin van de decembermaand kun je natuurlijk aan de slag gaan met een adventskalender maken. Voor kinderen is dit erg handig want zo kunnen ze vrij makkelijk zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen. Dit zorgt echt wel voor rust in huis. Geen zin om te knutselen? Dan zijn er genoeg leuke kalenders te koop. Zoals deze adventskalender van de Action.

kerst knutselen kersthanger

Kersthangers

Op verschillende manieren kun je leuke kersthangers maken. Zo kun je brooddeeg maken en daar leuke hangers uitsteken. Of er juist een handafdruk van je baby in drukken. Zo`n mooie herinnering. Ellen maakte deze leuke houten kersthangers en ik maakte kersthangers met boetseerklei.

kerst knutselen kerstboom

Kerstboom

Een kerstboom knutselen is hartstikke eenvoudig. Met wat gekleurd papier, leuke steentjes en verf kom je al een heel eind. En het is lekker low budget. 😉

kerst knutselen kerstster

Knutselen voor kerst: de kerstster

Ook van gekleurd papier: een kerstster knutselen. Het is ook weer hartstikke eenvoudig, maar het resultaat is echt enorm leuk. En wil je het helemaal speciaal maken? Strooi er dan wat glitters overheen. Leuk als raamdecoratie.

Raamtekening

Tekenen kan ik absoluut niet maar een raamtekening voor kerst vind ik dus wel enorm leuk. Online kun je voor een paar euro hartstikke leuke tekeningen bestellen en met raamstiften zet je in een handomdraai de tofste tekeningen op je raam. In de video zie je hoe we dit doen.

sneeuwbol kerst knutselen

Sneeuwbol

Ben je op zoek naar de iets moeilijkere knutsels? Dan kun je ook je eigen sneeuwbol maken voor kerst. Nancy maakte er eentje en het resultaat is echt hartstikke tof geworden.

Kaarten maken

Kerstkaarten maken hoort eigenlijk onlosmakelijk bij de decembermaand. We doen het eigenlijk elk jaar. De kerstkaarten die we maakten met behulp van washitape zijn hartstikke eenvoudig te maken. Leuk om samen met de kinderen te doen als je een half uurtje over hebt.

Heb jij nog leuke tips voor kerstknutsels? Laat het me weten in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *