DIY Handafdruk van je baby

DIY handafdruk van je baby. Ik hou ervan om bepaalde momenten in het leven op een bijzondere manier vast te leggen. Herinneringen uit je jeugd zeg maar. Zo hebben de kinderen hun eigen herinneringenkist. In deze kist bewaren ze de spulletjes die ze zelf belangrijk vinden. Geregeld maken we leuke dingen die ze ook in de kist kunnen bewaren. Deze keer dus een handafdruk.

Inhoudsopgave

Easy peasy

Vaak maken ouders een afdruk van het handje of voetje van de baby in gips of klei. Het nadeel hiervan vind ik dat gips een behoorlijke rommel geeft en het kost best wel wat tijd. In die tijd moet het handje zo stil mogelijk blijven en dat is niet makkelijk voor kleine kinderen.

Als je een handafdruk van klei maakt dan zijn het meestal van die leuke doosjes die je in de winkels kunt kopen. Je betaalt er toch een behoorlijk bedragje voor en eigenlijk heb je maar 1 kans om het ‘goed’ te doen.

Dat is met zoutdeeg wel anders. Voor relatief weinig geld maak je een behoorlijk hoeveelheid zoutdeeg ( of brooddeeg ) dus je hebt voldoende kansen. 😉 Bovendien heb je het handje van je kindje maar een paar tellen nodig.

Handafdruk maken

Je kunt natuurlijk een handafdruk maken met kinderen van alle leeftijden. Ben je met een jonger kindje of een baby dan is het wel handiger als je met zijn tweetjes bent.

handafdruk baby

Klik hier voor het zoutdeeg recept. Als je het klaar hebt, haal je een klein stukje van het deeg af. Rol dit uit met een deegroller. Heb je geen deegroller dan kun je ook een glas gebruiken.

Lees ook: Dit is echte babykunst!

Handafdruk baby

Mijn zoontje was 15 maanden toen ik de handafdruk met hem maakte. Zorg dat de uitgerolde plak op een stevigere ondergrond ligt. Een dreumes of peuter vindt alles interessant. Hij zal dus proberen te graaien in het deeg. Op deze manier kun je die plank direct wegtrekken als de afdruk is gemaakt.

Handafdruk baby maken

Met een bakje sneed ik het overtollige deeg weg. Zo bleef er een mooie cirkel over met de handafdruk netjes in het midden.

Zoutdeeg drogen

De DIY handafdruk van je baby is nu af. Het zoutdeeg kun je drogen in de oven of aan de lucht laten drogen. Als je het aan de lucht laat drogen ben je er wel behoorlijk wat tijd mee kwijt. Eenmaal gedroogd, kun je op de achterkant de datum schrijven waarop je de handafdruk gemaakt hebt. Op zoek naar meer inspiratie voor leuke activiteiten met de kinderen? Klik dan hier voor een overzicht.

Heb jij wel eens met zoutdeeg gewerkt? En wat heb je er mee gemaakt?

handafdruk baby diy

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

4 thoughts on “DIY Handafdruk van je baby

 1. Goedemiddag! Ik heb vanmiddag geprobeerd om dit te doen.. de deegjes zijn echter gerezen in de oven en de hele afdruk is zo opgebold dat het niet meer te herkennen is.. hoe moet dat dan?
  En.. hoe lang kan het bewaard als het wel zou lukken?
  X een onhandige mama

  1. Hoi Emma,

   Van alles kan men leren. 😉

   Ik heb het gewoon laten uitharden op een veilige plek ( waar de kinderen er niet aan kunnen ) Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat ik de afdruk gemaakt heb en hij ziet er nog prima uit.

   Succes met maken!

   Groetjes, Laura

 2. Zou het kunnen zijn dat je zelfrijzend bakmeel hebt gebruikt ipv gewone bloem? Daar zit bakpoeder in waardoor je deeg rijst.. Ik ben er nu mee bezig en het is supermooi aan het worden! Veel makkelijker dan gips. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *