DIY Handafdruk van je baby

DIY handafdruk van je baby. Ik hou ervan om bepaalde momenten in het leven op een bijzondere manier vast te leggen. Herinneringen uit je jeugd zeg maar. Zo hebben de kinderen hun eigen herinneringenkist. In deze kist bewaren ze de spulletjes die ze zelf belangrijk vinden. Geregeld maken we leuke dingen die ze ook in de kist kunnen bewaren. Deze keer dus een handafdruk.

Easy peasy

Vaak maken ouders een afdruk van het handje of voetje van de baby in gips of klei. Het nadeel hiervan vind ik dat gips een behoorlijke rommel geeft. Als je een handafdruk van klei maakt dan zijn het meestal van die leuke doosjes die je in de winkels kunt kopen. Je betaald er toch een behoorlijk bedragje voor en eigenlijk heb je maar 1 kans om het ‘goed’ te doen.

Dat is met zoutdeeg wel anders. Voor relatief weinig geld maak je een behoorlijk hoeveelheid zoutdeeg ( of brooddeeg ) dus je hebt voldoende kansen. šŸ˜‰

Handafdruk maken

Je kunt natuurlijk een handafdruk maken met kinderen van alle leeftijden. Ben je met een jonger kindje of een baby dan is het wel handiger als je met zijn tweetjes bent.

Klik hier voor het zoutdeeg recept. Als je het klaar hebt, haal je een klein stukje van het deeg af. Rol dit uit met een deegroller. Heb je geen deegroller dan kun je ook een glas gebruiken.

Mijn zoontje was 15 maanden toen ik de handafdruk met hem maakte. Zorg dat de uitgerolde plak op een stevigere ondergrond ligt. Een dreumes of peuter vindt alles interessant. Hij zal dus proberen te graaien in het deeg. Op deze manier kun je die plank direct wegtrekken als de afdruk is gemaakt.

Met een bakje sneed ik het overtollige deeg weg. Zo bleef er een mooie cirkel over met de handafdruk netjes in het midden.

Zoutdeeg drogen

Je werkje is nu af. Het zoutdeeg kun je drogen in de oven of aan de lucht laten drogen. Als je het aan de lucht laat drogen ben je er wel behoorlijk wat tijd mee kwijt. Eenmaal gedroogd, kun je op de achterkant de datum schrijven waarop je de handafdruk gemaakt hebt.

Heb jij wel eens met zoutdeeg gewerkt? En wat heb je er mee gemaakt?

handafdruk baby diy

 

Facebook
Facebook
Instagram
EMAIL
YOUTUBE
YOUTUBE
PINTEREST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.