Babykunst

Schilderen met baby`s lijkt een echte no-go. Een kwast kunnen ze nog niet vasthouden dus vingerverf wordt als het ideale alternatief gezien. Maar is dat ook wel zo? Hoe ga je dat voor elkaar krijgen zonder dat die lieve, schattige baby van je zijn vingers vol verf in zijn mond stopt? Met onderstaande handige tip maakt jouw schatje in slechts enkele minuten serieuze babykunst.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

Voor deze DIY heb je slechts enkele producten nodig:

  • Canvasdoeken (Meer informatie over canvasdoeken vind je hier)
  • Verf (Meer informatie over verf vind je hier)
  • Plasticfolie ( huishoudfolie )
Baby knutselen babykunst

De voorbereidingen

Baby`s eerste kunstwerk heeft een tikkeltje voorbereiding nodig. Ik besloot om met tape de eerste letter van mijn baby`s naam op het canvasdoek te plakken. Helaas bleek dat de verf onder de tape was doorgelopen, maar we bekijken het positief: het geeft een leuk effect!

Op het canvasdoek spuit je een aantal druppels verf in de kleur die jij leuk vindt. Vervolgens dek je het voorzichtig en losjes af met een laagje plasticfolie. Ik heb twee laagjes gedaan voor de zekerheid. Je weet nooit wat je baby doet. Voor hetzelfde geld trekt hij/zij aan de folie en zit er een scheurtje in waardoor je alsnog alles onder de verf hebt.

Lees ook: DIY Handafdruk maken van je baby

Babykunst!

En dan is er werk aan de winkel voor baby. De felle kleuren zijn natuurlijk hartstikke interessant en door het slaan en vegen op het canvasdoek wordt de verf verspreid over het doek. Wel even vasthouden natuurlijk want spullen op de grond gooien behoort ook tot baby`s favoriete bezigheid.

Als je kleintje helemaal klaar is dan kun je heel voorzichtig het plastic verwijderen. De tape die je gebruikt hebt om de eerste letter van zijn of haar naam te maken kun je nu ook voorzichtig verwijderen. Een nachtje laten drogen en je hebt een hartstikke leuk resultaat!

Heb jij nog tips om te knutselen met een baby?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *