Sneeuwbol maken voor kerst

Inmiddels heeft Sinterklaas de voeten op Nederlandse bodem gezet. Dat betekent dat de Kerstman op de Noordpool al is begonnen met het poetsen van de slee, de elfjes bezig zijn met de cadeautjes en de neus van Rudolf glimt als nooit tevoren. Hoewel het leuk is om allemaal kerstspulletjes te kopen, vind ik het nog leuker om ze zelf te maken. Helemaal als je er niet veel voor nodig hebt. Met een paar spulletjes kun je de leukste creaties maken. Na wat overleg zijn we eruit: Wij gaan knutselen voor kerst. We besloten een sneeuwbol te maken. Misschien ook wel meer dan een.

Inhoudsopgave

Low budget knutselen

Je hebt niet veel nodig voor het maken van een leuke sneeuwbol/ schudbol. Waarschijnlijk heb je vast ergens een lege jampot of een lege pot van de appelmoes staan. Misschien heb je op de zolder nog wat decoratiespulletjes liggen. Mocht dit niet zo zijn dan zijn er verschillende winkels die voor een klein bedrag kerstfiguurtjes verkopen die ook bruikbaar zijn voor deze DIY.

Wat heb je allemaal nodig

  • een glazen pot (bijvoorbeeld een lege groentepot)
  • kerstfiguurtjes
  • kunstsneeuw of (grovere) glitters (Voor meer informatie over kunstsneeuw klik je hier)
  • Lijmpistool (Meer informatie over lijmpistolen vind je hier)
  • eventueel glycerine

Sneeuwbol maken

Het leuke aan deze DIY is dat het maar het minimale aan tijd kost. Na een kleine 10 minuten heb je een onwijs leuke knutsel gemaakt. Met het lijmpistool (of andere stevige lijm) lijm je de uitgezochte figuurtjes in de deksel. Vervolgens vul je de pot met water en voeg je glitters toe. De glycerine zorgt ervoor dat de glitters iets langzamer naar beneden dwarrelen. Glycerine is verkrijgbaar bij de apotheek voor circa €3,00. Is de pot gevuld? Dan kan de deksel erop. Je kunt ervoor kiezen om de deksel ook vast te lijmen. Zelf heb ik hem alleen stevig vastgedraaid.

Zo makkelijk kan het zijn

Zelf ben ik niet zo heel erg verzot op knutselen. Kleinere en snelle knutsels kan ik wel erg waarderen. Zodra het teveel tijd in beslag gaat nemen ben ik er vrij snel klaar mee. Aangezien dit een eenvoudige knutsel is, is het geschikt om ook met de iets kleinere kinderen te maken. Het lijmpistool kan natuurlijk het beste door een volwassene gehanteerd worden.

Inmiddels staan de schudbollen hier al een paar weken klaar. De lijm blijft goed plakken en ze zien er nog steeds even mooi uit. Alleen is er bij eentje om onbekende reden het water wat donkerder geworden. Zal waarschijnlijk iets met de kleur van de figuurtjes te maken hebben vermoed ik.

Heb jij nog tips voor leuke budget-knutsels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *