Kerstboom knutselen

We besloten weer eens lekker te gaan knutselen voor kerst. Deze keer gaan we een kerstboom knutselen. Lekker simpel en leuk om te maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier wel een tijdje mee vermaken. Het leuke ervan is dat ze zowel kunnen verven als knippen en plakken. Even alle spulletjes klaarzetten en we kunnen aan de slag. Je kunt zelf kiezen met welke materialen je de kerstboom versiert. De basis blijft gewoon hetzelfde.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor kerstboom knutselen?

Naast wc-rolletjes heb je nog enkele andere spulletjes nodig.

  • Verf (Meer informatie over verf vind je hier)
  • Knutselkarton (Meer informatie over knutselkarton vind je hier)
  • Glitterlijm (Meer informatie over glitterlijm vind je hier)
  • Kristalstickers (Meer informatie over kristalstickers vind je hier)

Knutselen met wc-rolletjes

De kinderen beginnen eerst met het maken van de stam. Hiervoor neem je een wc rolletje. Waarschijnlijk heb je er wel enkele in huis. Als je een hoge stam wil laat je het rolletje heel en anders knip je hem dwars doormidden. Vervolgens kan de wc-rol geverfd of beplakt worden. Hier in huis verven ze graag dus de keuze was niet moeilijk. Zodra dit gedaan is maak je 2 kleine insneden waar je later de kerstboom in steekt.

Lees ook: 20 leuke knutselideeën

Knutselen voor kerst

Zelf heb ik al de vorm van een kerstboom op groen karton getekend. De kinderen knippen hem uit en kunnen hem gaan versieren. Wij kozen voor kristal stickers. Deze zijn makkelijk op te plakken en glitteren mooi wat passend is bij deze kerstperiode. Deze zijn dus erg leuk om als kerstballen op de boom te plakken. Met verschillende kleuren glitterlijm werden de slingers gemaakt. Zodra alles droog is kan de boom in elkaar geschoven worden.

Kerstboom knutselen

Variëren

Het is leuk om met iets heel eenvoudigs bezig te kunnen zijn. Als we om ons heen in huis kijken hebben we allemaal wel leuke spulletjes liggen om mee aan de slag te gaan. Ik heb nu stickers gekocht en deze gebruikt als kerstballen. Je kunt ook kiezen om oude kralen of knopen te gebruiken.

Hebben jullie ook zoveel plezier met knutselen?

Kerstboom knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *