Kerstboom knutselen

Vandaag hadden we voor de verandering een kerst knutsel op de planning staan, we gaan een kerstboom knutselen. Lekker simpel en leuk om te maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier wel mee vermaken. Het leuke ervan is dat ze zowel kunnen verven als knippen en plakken. Even alle spulletjes klaarzetten en we kunnen aan de slag. Je kunt zelf kiezen met welke materialen je de kerstboom maakt. Eigenlijk maakt het niets uit. De basis blijft gewoon hetzelfde.

Knutselen met wc-rolletjes

De kinderen beginnen eerst met het maken van de stam. Hiervoor neem je een wc rolletje. Waarschijnlijk heb je er wel enkele in huis. Als je een hoge stam wil laat je het rolletje heel en anders knip je hem doormidden. Vervolgens kan de wc-rol geverfd of beplakt worden. Hier in huis verven ze graag dus de keuze was niet moeilijk. Zodra dit gedaan is maak je 2 kleine insneden waar je later de kerstboom in steekt.

Zelf heb ik al de vorm van een kerstboom op groen karton getekend. De kinderen knippen hem uit en kunnen hem gaan versieren. Bij een nabij gelegen winkel zag ik mooie ronde kristal stickers liggen. Deze zijn erg leuk om als kerstballen op de boom te plakken. Met verschillende kleuren glitterlijm werden de slingers gemaakt. Zodra alles droog is kan de boom in elkaar geschoven worden.

Variëren

Het is leuk om met iets heel eenvoudigs bezig te kunnen zijn. Als we om ons heen in huis kijken hebben we allemaal wel leuke spulletjes liggen om mee aan de slag te gaan. Ik heb nu stickers gekocht en ervoor gebruikt. Het was ook leuk geweest om oude kralen of knopen te gebruiken. Knutselen hoeft eigenlijk geen geld te kosten. De meeste spullen hebben we meestal al binnen handbereik.

Hebben jullie ook zoveel plezier met knutselen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.