Kerstkaarten maken

We vonden het weer eens tijd om te knutselen voor kerst. Het is altijd leuk om samen met de kinderen kerstkaarten te maken. Gewoon voor vrienden, familie of bijvoorbeeld voor de mensen in het verzorgingshuis op de hoek. Kerstkaarten maken hoeft niet lastig te zijn. Met de meest eenvoudige spulletjes heb je al snel een aantal leuke kaarten gemaakt.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig om kerstkaarten te maken?

Wij hebben besloten om kerstkaarten te maken met behulp van washitape. Washitape is er in enorm veel kleuren en met heel veel verschillende patronen te krijgen. Zo zou je kunnen kiezen voor washitape met kerstboompjes of de tekst Merry Christmas, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor verschillende kleuren kiezen. Voor kinderen is dit een vrij eenvoudige manier om in korte tijd een leuke kerstkaart te maken.

Dit heb je nodig:

  • Dubbele kaarten en enveloppen (Meer informatie over o.a. de verschillende kleuren en formaten vind je hier)
  • Washitape (Meer informatie over de verschillende kleuren en patronen washitape vind je hier)
  • Sticker met tekst Merry Christmas (meer informatie over deze stickers vind je hier)
  • Kristalstickers (meer informatie over kristalstickers vind je hier)
Kerstkaarten maken

Kerstboom op je kerstkaart maken

We hebben 2 verschillende kaarten gemaakt met washitape. Een van de kaarten is de kerstboom van washitape. Erg eenvoudig maar met een enorm leuk effect.

Kies een kleur kaart uit om de washitape op te plakken. Je kunt rondom de kerst voor vele verschillende kleuren kiezen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor wit gaan. Vervolgens kies je washitape uit. Dat mag 1 kleur zijn, maar je kunt ook voor verschillende kleuren/patronen kiezen. Gebruik 1 stukje voor de stam van de kerstboom en knip 5 stukjes af om de boom mee te maken. Elk stukje is steeds een beetje kleiner zodat je ook echt de puntvorm krijgt van een kerstboom.

Bovenop plak je een kristalsticker in de vorm van een ster, dit is je piek. Verder plak je een sticker op je kaart waar Merry Christmas (of prettige kerstdagen) op staat.

Lees ook dit artikel over DIY kerstdecoratie maken
Lees ook dit artikel over Foute kersttruien met lichtjes

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten met sterren

Je kunt ook een kerstster maken van washitape. Neem hiervoor een koekjes uitsteker in de vorm van een ster. Daarnaast neem je een stuk kaartkarton. Plak dit stuk kaartkarton aan 1 kant vol met washitape. Klaar? Draai het karton om en leg de koekjes uitsteker erop. Teken deze na. Nu kun je de ster uitknippen.

Kerstkaarten knutselen

Vervolgens kun je de ster op een kaart plakken. Versier je kerstkaarten verder met de tekst-stickers en de kristalstickers.

Tip: met een Cricut snijmachine kun je in een handomdraai hartstikke leuke kerstkaarten maken.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *