DIY kerstdecoratie maken

DIY kerstdecoratie maken

Jaarlijks wordt er onwijs veel geld uitgegeven over de hele wereld aan de leukste en mooiste kerstdecoraties. Heel leuk natuurlijk en makkelijk. Maar wat als je ieder jaar iets leuks en moois aan je boom kunt toevoegen zonder dat het meteen veel geld moet kosten? Vrijwel zeker dat iedere ouder de leukste spullen al in huis heeft om de mooiste decoraties te maken. In deze DIY kerstdecoratie maken delen wij een paar mogelijkheden met je. En het mooiste is dat het vrijwel niet kost, enkel alleen een paar minuten van je tijd. 

Inhoudsopgave

Kerstballen maken van oude gloeilampen

  • Nagellak: Met een kommetje lauw water en een beetje nagellak kun je de mooiste kerstballen maken met een marmer effect. Je hoeft alleen maar een paar lijntjes nagellak in het kommetje te laten druppen en er vervolgens de lamp even voorzichtig in te houden. Op internet zijn er meerdere filmpjes over te vinden. Op een witte lamp krijg je het mooiste effect.
  • Stickertjes: Met allemaal kleine stickertjes hebben we naar mijn mening de mooiste en kleurigste kerstbal gemaakt. Sommige bleven niet goed plakken en deze heb ik dan ook zelf even met sterke lijm goed vastgeplakt.
  • Glitters: De lamp hebben we eerst bedekt met een goede lijmlaag. Vervolgens hebben we de glitters eroverheen gestrooid. Wel is het hier handig als je de mogelijkheid hebt om er nadien nog wat vernis overheen te kunnen sprayen. Dan heb je er langer plezier van en niet dagelijks alles onder de glitter.
DIY kerstdecoratie

Knutselen met wc-rolletjes

Van wc-rolletjes en glitters kun je mooie kerstbloemen maken voor in de boom. Heel eenvoudig en snel klaar. Als je de bloemvorm aan elkaar hebt gelijmd kun je ervoor kiezen om alleen de randjes van de bloem te dekken met glitter. Wil je hem helemaal bling bling maken dan kun je de hele bloem bedekken met een laagje lijm en je uitleven met de glitters.

DIY kerstdecoratie maken

Ijsstokjes en koffiestokjes

Met de ijsstokjes hebben we leuke ijs sterren gemaakt voor in de boom. Je kunt er ook voor kiezen om er fotolijstjes van te maken voor in de kerstboom. Hier kun je je helemaal op uitleven met alle spullen die je in huis hebt. Of je er nu voor kiest om te verven, kleuren, plakken, stickeren of je met de glitters uit te leven.

DIY Kerstdecoratie maken

Dit waren een paar van onze tips. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Eerder maakte we ook al een sneeuwbol voor de kerst. Door te speuren op het internet en even thuis om je heen te kijken kun je de leukste dingen maken. Het feit dat het dan bijna niets hoeft te kosten is helemaal mooi. Voor een heel klein budget kun je je met de kinderen goed amuseren en een persoonlijke tint aan de komende feestdagen geven.

Heb je zelf nog leuke tips laat het ons dan hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *