Je eigen fotolijstjes maken

We leven in een wereld waar alles geld kost en duur lijkt te zijn. Wist jij dat je voor de leukste knutselactiviteiten vaak al de spullen in huis hebt? Wasknijpers, wc rolletjes, keukenrollen, ijsstokjes, je kunt eigenlijk overal wel iets leuks mee maken. Kijk gewoon een beetje rond tussen je eigen spullen en de kans is groot dat spontaan ideeën ontstaan. Een paar budget ideeën om fotolijstjes te maken wil ik graag met jullie delen.

Inhoudsopgave

Knutselen met play-mais

Met de maïs maak je een zelf gewenste vorm. Hou wel een beetje rekening met de grote van de foto die je wil gebruiken.

Om de foto te bevestigen gebruik je wederom de mais. Deze gebruik je als een soort van fotohoekjes. Wij hadden nog van een andere DIY play-mais over.

Lees ook: fotolijstje maken met Doh Vinci.

Knutselen met wc- rolletjes

Het is leuk om de rolletjes te versieren. Hierbij kun je denken aan verven, beplakken met snippers of cadeaupapier. Het is de meest eenvoudige en goedkope manier om een leuk lijstje te maken. Eenmaal versierd hoef je alleen de binnenkanten een beetje in te knippen. Zet hier dan de gekozen foto in. Als dit niet low-budget is…..

DIY fotolijstjes

 Ijsstokjes als knutselmateriaal gebruiken

Knutselen met ijsstokjes is hartstikke leuk en eenvoudig. Ze zijn verkrijgbaar in blanco of gekleurde sets. Na een heerlijke zomer kun je ook zelf je stokjes bewaren. Deze kun je in een pannetje water uitkoken en goed laten drogen. Zo heb je mooie schone stokjes om mee te knutselen.

Er zijn met ijsstokjes verschillende fotolijstjes te maken. Het is leuk en eenvoudig. Het enige wat je verder nodig hebt is lijm. Als je toevallig nog lint of touw hebt liggen is het ook leuk om de foto’s op te hangen. Met leuke stickers of andere frutsels kun je decoreren.

Hopelijk hebben we je op een paar leuke ideeën gebracht. De komende tijd zal ik vaker eens in mijn eigen huis gaan rondkijken voor “knutselspulletjes”.

Knutsel jij wel eens met dergelijke low budget materialen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *