Doh Vinci fotolijstje

Doh Vinci

De kinderen zijn hier gek op alles wat met kleien te maken heeft. De doos met Playdoh loopt hier dan ook inmiddels over. Met Vaderdag in het achterhoofd kocht ik een doosje met daarin een Doh Vinci fotolijstje. Het leek me leuk om hiermee een erg persoonlijk cadeau te maken voor hun vader.

Doh Vinci fotolijstje

Wat is Doh Vinci?

Papa is vandaag een dagje de deur uit en dat geeft ons de gelegenheid om met de Doh Vinci aan de slag te gaan. Lekker op ons gemak zonder het risico te lopen dat papa ineens binnen komt lopen. In het pakket van De Doh Vinci fotolijst vind je een soort “klei pistool”, 2 kleuren klei en natuurlijk de fotolijst. Persoonlijk vond ik het jammer dat we maar met 2 kleuren konden werken dus hebben we meteen een doosje met 12 extra kleuren meegenomen. Het moet natuurlijk wel een beetje fleurig worden.

Lees ook: Mozaiek fotolijst knutselen.

Doh Vinci fotolijstje (2)

Hoe werkt het?

De bedoeling is dat je de kleuren gebruikt die de patronen op de lijst hebben. We waren het er snel over eens dat we daar niet naar zouden kijken. Het begin was vooral voor Kyra erg lastig. Op het moment dat het patroon nog helemaal vol is zijn haar handjes met haar bijna 6 jaar iets te klein om voldoende kracht te kunnen zetten. Youri had er duidelijk geen moeite mee. Wel vonden ze het erg leuk om ermee te werken en waren ze erg blij met het resultaat. Zelf was ik er erg over te spreken dat het echt goed werkte en dat ze aan een voetje voor het lijstje hadden gedacht. De bloemetjes wat uit het lijstje worden gedrukt kun je ook versieren en vervolgens met een beetje klei vastplakken.

Doh Vinci fotolijstje (3)

Volgens de doos kun je met de Doh Vinci op allerlei materialen werken. Zo zou het op karton en hout moeten werken. Het volgende project gaat dan ook een houten fotolijstje worden. Hier was de Doh Vinci een succes. De actuele prijs van de verschillende sets vind je hier. Het enige nadeel vond ik dus dat er maar 2 kleuren in het setje zaten. Een beetje meer afwisseling was leuk geweest, vandaar dat we ook een extra setje hebben aangeschaft.

Natuurlijk is de Doh Vinci niet alleen geschikt voor vaderdag. Ook voor verjaardagen en andere feestdagen kun je op deze manier een erg origineel en persoonlijk cadeautje geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *