Mozaiek fotolijst knutselen

Moziake fotolijst

Een paar maanden geleden maakte Damiën tijdens een schooluitje een leuk mozaïek werkje. Daelyn vond het helemaal geweldig. Hoe maak je nu zoiets? En konden we dat niet eens thuis doen dan? Onlangs kwam ik een leuk knutselsetje ‘Mozaïek fotolijstjes maken’ tegen. Ik besloot het mee te nemen zodat we samen thuis konden gaan knutselen.

Inhoudsopgave

Een mozaiek fotolijst knutselen: wat heb je nodig?

Dit setje is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Daelyn wordt over 3 maanden 7 jaar, maar kan hier naar mijn mening prima mee overweg. In het doosje zitten 3 houten fotolijstjes, een zakje met verschillende kleuren mozaïeksteentjes, een potje lijm, een plastic doosje met sponsje, een maatbekertje, een zakje gipspoeder en natuurlijk de gebruiksaanwijzing. Nadat ik de steentjes in een doosje had gedaan, viel het me op dat het geen steentjes waren, maar plastic. Voor Daelyn maakte dat natuurlijk niks uit. De mooie, felle kleuren trokken direct haar aandacht.

Edit: dit setje kon ik in de winkel niet meer vinden. Hier vind je een andere set om je eigen fotolijstje te mozaieken.

Mozaiek-fotolijstje3

Hoe werkt het?

De fotolijstjes zitten per stuk verpakt en zijn van hout. Ze bestaan uit 2 delen. Het voorste deel kun je loshalen en daar plak je de steentjes op. Met wat lijm smeer je de lijstjes stukje bij beetje in en plak je de steentjes zoals jij het mooi vindt. Daelyn had maar een klein beetje hulp nodig omdat ze sommige steentjes nogal ver uit elkaar plakte, maar dat kon ik nog prima verschuiven zodat ze er nog een steentje tussen kon zetten.

Vervolgens laat je het werkje drogen. Dit heeft natuurlijk wel even tijd nodig. Nadat het droog is, maak je een beetje gips aan en vul je het werkje op. Ook dit heeft weer wat tijd nodig om te drogen. Als je kindje erg jong is, kun je het beter zelf even doen. Het is wel een beetje een geknoei. Als ook dit uitgehard is, kun je een mooie foto laten afdrukken die erin past.

Mozaiek-fotolijstje4

Wat vonden wij ervan?

Beide kinderen vonden het erg leuk om te maken en waren behoorlijk enthousiast. Het is geen heel uitgebreide knutselactiviteit, in een klein kwartiertje heb je de steentjes wel op 1 lijstje geplakt. De tijd gaat echt zitten in het wachten tussendoor, maar dat heb ik hier niet als vervelend ervaren. De kinderen gaan gewoon weer lekker hun eigen gang en waren verrast toen het de volgende dag echt helemaal klaar was. Alleen nog even een mooie foto uitzoeken en klaar waren ze!

Vinden jouw kinderen knutselen ook zo leuk?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *