Knutselen met Playmais

Hier in huis wordt graag geknutseld. Aangezien de carnaval voor de deur staat wilden we hier iets mee doen. Het leek me leuk om eens te gaan knutselen met playmais. Ik had er al eens over gehoord maar ik kende het verder nog niet.

Inhoudsopgave

Knutselen voor carnaval

Na school zagen de kinderen meteen de pot met playmais staan. Youri wist me te vertellen dat het “kei leuk” is om mee te knutselen. Je hebt alleen een vochtig doekje nodig en dan kun je aan de slag. Je kunt je creativiteit volledig de vrije loop laten gaan. Met een mesje kun je grote stukken eventueel wat kleiner maken. Na wat brainstormen besloot Kyra dat ze graag een clown wilde maken.

Playmais

Aangezien ik A-creatief ben heeft dat nogal wat voeten in de aarde. De echte uitdaging bleken de kleurtjes te zijn. Er zitten verschillende kleuren in een pot dus dat werd even sorteren. Ik kwam er al vrij snel achter dat de pot playmais met 350 stukjes die ik gekocht had niet voldoende zou zijn voor alle ideeën die de kinderen hadden.

Hoe werkt playmais?

Zoals ik al zei ben ik geen knutselheld. Als je dan zegt “we maken even een clown” schud ik dat niet zomaar uit mijn mouw. Dan maar op papier een clown tekenen. Zo hebben we tenminste een basis-idee.

Het is ideaal dat je geen lijm nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Je hoeft alleen de mais met het doekje een beetje vochtig te maken en dan plakken ze zo aan elkaar. Wel goed aandrukken, maar verder heb je niets nodig. Heerlijk knutselen zonder troep. Meer informatie over playmais vind je hier.

Playmais

Playmais voorbeelden

Het resultaat mag er wezen. Uiteindelijk hebben de kinderen uren zitten knutselen met playmais. Ze vonden het heerlijk om mee te werken. De clown die wij hebben gemaakt is erg stevig geworden. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Mijn idee was dat het slap zou zijn en snel zou breken.

Tips voor playmais

Nog niet uit geknutseld met de playmais? Hierbij enkele tips.

  • Maak iets leuks wat te maken heeft met het seizoen. Denk aan kerst, sinterklaas of pasen.
  • Je kunt je eigen fotolijstje maken.
  • Zoek op Pinterest naar afbeeldingen. Patronen voor strijkkralen kun je ook gebruiken. Je afbeelding is dan uiteraard wel een stuk groter.

Maak jij wel eens iets met playmais?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *