Knutselen met Playmais

Hier in huis wordt graag geknutseld. Aangezien de carnaval voor de deur staat wilden we hier iets mee doen. Even snel bij de Action kijken of ze nog iets leuks hebben. Een leuke pot playmais. Wat is dat en hoe werkt het? Voor €3,49 kun je het wel een keer testen. Ik ken het niet dus inladen en meenemen om eens wat mee te gaan proberen.

Knutselen voor carnaval

Na school hadden de kinderen meteen de pot met playmais zien staan. Youri wist me te vertellen dat het “kei leuk” is om mee te knutselen. Je hebt alleen een vochtig doekje nodig en dan kun je aan de slag. Na even wat brainstormen wilde Kyra graag een clown maken.

Aangezien ik A-creatief ben heeft dat nogal wat voeten in de aarde. De echte uitdaging bleken de kleurtjes te zijn. Er zitten verschillende kleuren in een pot dus dat werd even sorteren. Ik kwam er al vrij snel achter dat ik het met 1 pot niet zou halen. Ik besloot dus terug te gaan naar de Action om nog 2 potten te halen.

Hoe werkt playmais?

Zoals ik al zei ben ik geen knutselheld. Als je dan zegt “we maken even een clown” schud ik dat niet zomaar uit mijn mouw. Dan maar op papier een clown tekenen. Zo hebben we tenminste een basis-idee.

Het is ideaal dat je geen lijm nodig hebt om mee aan de slag te gaan. Je hoeft alleen de mais met het doekje een beetje vochtig te maken en dan plakken ze zo aan elkaar. Wel goed aandrukken, maar verder heb je niets nodig. Heerlijk knutselen zonder troep. Wij betaalden per pot €3,49 bij de Action. Hierin zitten 350 stukjes magic pop (playmais). Je hebt dan een pot met gemengde kleurtjes.

Resultaat

Het resultaat mag er wezen. Uiteindelijk zijn de kinderen uren bezig geweest. Ze vonden het heerlijk om mee te werken. De clown die wij hebben gemaakt is erg stevig geworden. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Mijn idee was dat het slap zou zijn en snel zou breken.

Tips voor playmais

Nog niet uit geknutseld met de playmais? Hierbij enkele tips.

  • Maak iets leuks wat te maken heeft met het seizoen. Denk aan kerst, sinterklaas of pasen.
  • Je kunt je eigen fotolijstje maken.
  • Zoek op Pinterest naar afbeeldingen. Patronen voor strijkkralen kun je ook gebruiken. Je afbeelding is dan uiteraard wel een stuk groter.

Maak jij wel eens iets met playmais?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.