Knutselen met ijsstokjes: ideeën en inspiratie!

knutselen met ijsstokjes

De kinderen vinden het heerlijk om creatief aan de slag te gaan. Zo kun je met de meest eenvoudige (en low-budget) materialen hele leuke dingen knutselen. In dit artikel laat ik je zien wat je kunt knutselen met ijsstokjes. Deze ijsstokjes kun je krijgen in blank hout of gekleurd hout.

Inhoudsopgave

Knutselen met ijsstokjes voor de feestdagen

Rond de feestdagen kun je leuke dingen knutselen met ijsstokjes. Zo kun je een mooie ster maken voor de wintermaanden maar je kunt ook heel eenvoudig een kerstboompje maken. Deze kun je weer versieren met kleine pompoms of chenilledraad. Ook kun je een Rudolf of een kerstman maken.

Voor Pasen kun je een konijntje maken. Je legt dan een aantal stokjes langs elkaar en bevestigd aan de achterkant 2 stokjes om te zorgen dat het niet uit elkaar valt. Dan kun je gaan versieren: plak oortjes en een neusje op de ijsstokjes en plak er 2 van deze wiebeloogjes op. Op Pinterest kun je tientallen ideeën vinden.

Zomerse knutsels

Wat dacht je van een ijsje? Ook hier kun je heel eenvoudig enkele ijsstokjes langs elkaar leggen en aan de achterkant een stokje bevestigen voor de stevigheid. Verf je ijsje in een door jou gekozen kleur en strooi er eventueel wat ‘sprinkles’ op die je gemaakt hebt met rijst. (In dit artikel lees je hoe je gekleurde rijst maakt)

Wat ook erg leuk is voor de lente/zomer is een voerbakje knutselen voor vogels of leuke onderzetters.

DIY fotolijstjes

Fotolijstjes maken

Ook een fotolijstje is in een handomdraai gemaakt. Met 4 stokjes en een beetje stevige lijm kun je al een leuk fotolijstje knutselen. Je kunt ook een iets uitgebreider fotolijstje maken door dubbele stokjes te gebruiken. Je kunt er dan voor kiezen om de fotolijstjes te versieren met stickertjes of stiften.

Nog niet uitgeknutseld?

Knutselen met ijsstokjes is natuurlijk hartstikke leuk, maar misschien ben je wel op zoek naar nog meer knutselinspiratie. Wat dacht je van:

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *