Memory jar maken

2019 is inmiddels al weer eventjes bezig maar we hebben nog niet stil gezeten. Begin van het jaar hebben wij namelijk een Memory Jar gemaakt. Hoe we dat gedaan hebben en wat we precies allemaal in deze pot gaan bewaren vertel ik je in dit artikel.

Het doel van de Memory Jar

Ik ben gek op dingen bewaren. Ogenschijnlijke onzinnige dingen, maar die eigenlijk hele leuke herinneringen blijken te zijn. Op 31 december denk ik vaak terug aan het afgelopen jaar. Wat hebben we gedaan? Waar zijn we geweest? Welke herinneringen nemen we mee naar het nieuwe jaar? Vaak zijn dat alleen grote gebeurtenissen en worden de kleinere, dagelijkse dingen vergeten. Met een Memory Jar kunnen we die kleinere dingen onthouden en op een leuke manier bewaren. Net zoals we op een leuke manier onze spulletjes bewaren in de herinneringenkist. Officieel is het de bedoeling dat je de pot opent op 31 december en dan samen bekijkt wat er allemaal in zit. We gaan het dus proberen vol te houden tot die tijd en ik ben erg benieuwd wat er dan in zit.

DIY Memory Jar

In feite is het vrij eenvoudig. Je neemt een lege pot ( de onze is niet heel erg groot ) en je versiert hem. Ik heb hem versierd met behulp van de Glitza glitters die in de kelder lagen. Gezellig een paar hartjes en vlindertjes erop in roze en paars. Past prima bij het embleem wat ik heb gemaakt voor op de voorkant van de pot: Memory Jar 2019. Er zitten enkele uitgeknipte cirkels bij waar we iets op kunnen schrijven. De eerste herinneringen zitten al in de pot. Zo heb ik een erg gezellige middag met Daelyn gehad toen we naar de film van Ralph Breaks the internet zijn geweest. De bioscoopkaartjes heb ik dus in de pot gedaan. Damiën is een middag met de drumband weggeweest en dat heeft hij opgeschreven als zijnde zijn leuke herinnering. Ieder gezinslid mag dus naar eigen inzicht dingen opschrijven en in de pot doen, mits voorzien van naam en datum. Ook dat maakt het aan het einde van het jaar weer des te leuker.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *