DIY Adventkalender – Aftellen naar kerst

DIY Adventkalender – aftellen naar kerst. Het is december! De maand van gezelligheid, samen zijn en natuurlijk lekker eten en leuke cadeautjes. Fleur kwam op het leuke idee om af te tellen naar kerst. Maar liefst 24 artikelen die allemaal te maken hebben met kerst, een soort blog-adventskalender. 😉 En zo trommelde ze 23 andere bloggers op die het leuk vonden om mee te doen met haar. Ik heb de eer om te mogen beginnen. Vandaag lees je bij mij het eerste artikel over hoe je zelf een adventkalender maakt, morgen vind je bij Linda het 2e artikel en zo hop je elke dag naar een andere blog om daar een volgend kerst-gerelateerd artikel te lezen.

Adventskalender knutselen

Al zolang ik me kan herinneren heb ik in december een adventkalender gekregen. Zo eentje met allemaal kleine chocolaatjes erin. Vanaf het moment dat ik zelf kinderen heb, kregen ze van mij ook een adventkalender. Ook eentje met van die chocolaatjes. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke kalenders verkrijgbaar, van Lego tot Barbie. Zelf een kalender maken stond al een tijdje op mijn lijstje. Maar wat stop je erin? En hoe maak je er eentje?

Bij de Action is leuk spul verkrijgbaar om mee te knutselen tegen een laag bedrag. Ook kun je hier leuke low-budget cadeautjes vinden voor in de kalender. Aangezien wij toch wel gek zijn op chocolade besloot ik evengoed chocolaatjes in te pakken en slechts een paar, grotere cadeautjes te kopen.

Lees ook: Adventskalender Action

diy-adventkalender

Hoe maak je de kalender?

Ik besloot aan de slag te gaan met crepe-papier. Dit is natuurlijk in allerlei kleuren verkrijgbaar maar blauw en paars leek me wel leuk voor de kinderen. Ik heb dus drie grotere cadeau`s gekocht die ze op dag 8, 16 en 24 mochten uitpakken. De rest van de dagen vulde ik op met allerlei lekkers maar je kunt er natuurlijk ook kleine cadeautjes instoppen. Denk aan een gummetje, haarspeldjes, een leuk potlood of een leuke stift, stickertjes, notitieblokjes en ga zo maar door.

Het is eventjes een middagje werk, maar dan heb je ook wat. Een mandje vol met vrolijk gekleurde cadeautjes voor de kinderen.

Heb jij zelf al eens een adventskalender gemaakt?

Morgen kun je op de site van Linda lezen over een bordspel.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

11 thoughts on “DIY Adventkalender – Aftellen naar kerst

  1. Leuk gedaan met dat crepe papier. Ik heb dit vroeger eigenlijk nooit gehad en lijkt mij erg leuk voor de kinderen. Ik heb er nu een met chocolaatjes voor mijn oudste dochter, maar dit is zeker leuk voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *