Kersthangers maken

Nu er een baby in het gezin is, gaat er veel tijd ‘verloren’ voor de andere 2 kinderen. Niet altijd makkelijk voor hun, maar ze zijn gelukkig wel op een leeftijd dat ze begrijpen waarom ze even minder aandacht krijgen van hun ouders. Eerder was ik veel en vaak bezig met ze. Knutselen, spelletjes spelen, iets lekkers maken in de keuken. Dat er nu minder tijd voor is, is een feit. Maar er zijn gelukkig nog heel veel supersnelle creaties die je met de kinderen kunt maken en die net zo leuk zijn. Kersthangers maken stond op het lijstje voor deze kerst.

Low budget kerst knutselen

Ook met een klein budget kun je kerst knutselen. Zo maakten we al eens een kerstster van papier en een sneeuwbol. Ook deze kersthangers zijn low budget te maken. Je hebt er niet zo heel veel voor nodig en gelukkig kun je tegenwoordig bij de Action voor weinig geld veel leuke knutselmaterialen vinden. Een pakje boetseerklei bijvoorbeeld. Ook kocht ik koekvormpjes, maar mocht je thuis nog uitstekers hebben van de klei dan kun je deze ook prima gebruiken.

Ik liet de kinderen lekker aan de slag gaan met de boetseerklei. Ze vonden het idee om kersthangers voor in de boom te maken erg leuk. Met een rietje staken we er een gaatje in zodat we er een lintje door kunnen halen. Gezien de dikte van de vormpjes moest het wel een tijdje drogen. Pas na 24 uur waren de figuurtjes redelijk uitgehard.

kersthanger1

Knutseldeknutsel

De volgende dag besloten de kinderen dus dat ze konden gaan schilderen. Elk figuurtje werd op het gemakje geschilderd want het zouden natuurlijk wel echte eye-catchers worden in de boom. Nu ze klaar zijn, vind ik ze erg leuk geworden. Ook de kinderen zijn erg tevreden met hun homemade kersthangers. Op de achterkant zou je nog met stift de naam en het jaar kunnen zetten ter herinnering. ( Ook leuk om cadeau te geven aan de opa`s en oma`s. )

Heb jij wel eens iets voor in de kerstboom gemaakt met de kinderen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Kersthangers maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *