Een raamtekening voor kerst

Ik ben helaas niet gezegend met een gave voor tekenen. Tja, je kunt niet alles hebben. 😉 Sommige dingen moet je gewoon overlaten aan mensen die er wel goed in zijn. Anke is zo`n dame. Ze kan prachtig tekenen en met haar eigen ontworpen raamtekeningen kun jij nu zelf een raamtekening voor kerst op je raam toveren. Ik vertel je hoe het werkt en laat het je natuurlijk zien.

Inhoudsopgave

Een raamtekening voor elk seizoen en elke feestdag

Behalve raamtekeningen voor kerst zijn er ook raamtekeningen voor andere feestdagen. Denk aan Sinterklaas of bijvoorbeeld Valentijn. Ook voor geboortes, vaderdag of bijvoorbeeld moederdag zijn er tekeningen te bestellen. Op de website van Anke vind je alles netjes en overzichtelijk per categorie of thema ingedeeld. Wel zo makkelijk.

Raamtekening kerst
Even knippen en plakken

Hoe werkt het?

In de webshop kun je op zoek gaan naar een mooie raamtekening die bij je past. Je hebt al een patroon voor €2,50. Na je betaling krijg je de raamtekening direct in je mailbox. Even uitprinten en je kunt direct aan de slag.

Zorg dat je raam schoon en droog is. Is je tekening iets groter en dus geprint op meerdere A4-tjes (zoals die van ons) dan moet je de randjes even afknippen en de tekening aan elkaar plakken. Heb je jouw tekening helemaal klaar dan plak je hem aan de buitenkant van je raam op. Binnen kun je hem dan overtrekken. Tip: doe dit met washitape. Dit laat geen plakrandje achter zoals plakband wel doet.

Zeker met dubbel glas is het belangrijk dat je recht voor het stukje staat dat je aan het tekenen bent, hebben wij ervaren. Door de dubbele beglazing kun je een beetje een vertekend beeld krijgen. Een oog dichtknijpen wil ook wonderen doen.

Verschillende kleuren voor je raamtekening

Wij hadden verschillende kleuren raamstiften/krijtstiften maar je kunt dus zelf kiezen wat je wil. Ik vind de kleuren er juist erg leuk en vrolijk uitzien. De bedoeling was dat Damiën en ik de tekening samen zouden maken, maar Damiën was zo fanatiek dat er voor mij geen ruimte meer was. 😉

raamtekening kerst
Tekenen in je Kerstvrouwen-outfit. Lekker toepasselijk. 😉

Toen Daelyn thuis kwam van school en de tekening zag wilde ze hem ook graag maken. De volgende ochtend heeft ze dezelfde tekening dus op het raam in de woonkamer gemaakt. Ze willen hem ook nog graag op hun slaapkamerramen tekenen maar dat ging nog niet vanwege de regen. Maar dat zal vast en zeker nog gaan komen. 😉

raamtekening

Raamtekening kerst gratis

En wat tof dat Anke dit doet: op haar website kun je elke dag tot en met 26 december een gratis raamtekening downloaden, de raamtekening Advent. Zo tel je samen af naar kerst. Voor de kinderen is dit natuurlijk ook hartstikke leuk om te doen. Bovendien kun je hele leuke prijzen winnen als je de foto`s van je raamtekening deelt op social media. De speciale actiepagina vind je hier. Ben je op zoek naar een kleurplaat? Hier kun je een gratis kerstman kleurplaat printen.

Maak jij wel eens een raamrekening met de kinderen?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

2 thoughts on “Een raamtekening voor kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *