Knutselen voor Sinterklaas

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het pakjesavond! De avond waar vele kinderen ( en stiekem toch ook volwassenen ) naar uitkijken. Welke cadeautjes liggen er op jou te wachten? Krijg je wat je zo graag wilde hebben? Spannend allemaal. Om je huis helemaal in Sinterklaassferen om te toveren voor pakjesavond kun je nog even lekker gaan knutselen voor Sinterklaas. Wij geven je een aantal leuke tips.

Een Sint maken

Mijn dochter Daelyn kwam vorige week thuis met deze zelf geknutselde Sinterklaas. Op school waren ze dus ook al druk bezig geweest. Ze is er erg trots op en hij heeft een mooi plekje op haar bureau gekregen. In feite is hij vrij eenvoudig te maken en leuk voor alle leeftijden.

Je neemt een lege, kartonnen doos. Bijvoorbeeld een lege cornflakes-doos of elke andere die je in huis hebt. Die beplak je met lichtroze/huidkleurig papier. De mijter maak je van rood papier en het kruis op de mijter van 2 strookjes goudkleurig papier. Onder de mijter heeft ze een wit randje gemaakt.

De baard is van watjes gemaakt en de mantel van rood crepe-papier. De ogen en neus heeft ze van papier gemaakt. Mocht je nu geen lege doos hebben, dan kun je de ze Sint bijvoorbeeld ook maken met een lege keukenrol of een Pringles chipsbus.

Nog 9 keer knutselen voor Sinterklaas

Op zoek naar nog meer knutseltips? Ik heb er 9 voor je op een rijtje gezet.

Knutsel jij graag met de kinderen rond de feestdagen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.