Knutselen voor Sinterklaas

Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het pakjesavond! De avond waar vele kinderen ( en stiekem toch ook volwassenen ) naar uitkijken. Welke cadeautjes liggen er op jou te wachten? Krijg je wat je zo graag wilde hebben? Spannend allemaal. Hier thuis hanteren we altijd de 5 cadeautjes regel dus zo krijgen de kinderen allerlei verschillende spulletjes. Om je huis helemaal in Sinterklaassferen om te toveren voor pakjesavond kun je nog even lekker gaan knutselen voor Sinterklaas. Wij geven je een aantal leuke tips.

Inhoudsopgave

Een Sint maken

Mijn dochter Daelyn kwam vorige week thuis met deze zelf geknutselde Sinterklaas. Op school waren ze dus ook al druk bezig geweest. Ze is er erg trots op en hij heeft een mooi plekje op haar bureau gekregen. In feite is hij vrij eenvoudig te maken en leuk voor alle leeftijden.

Je neemt een lege, kartonnen doos. Bijvoorbeeld een lege cornflakes-doos of elke andere die je in huis hebt. Die beplak je met lichtroze/huidkleurig papier. De mijter maak je van rood papier en het kruis op de mijter van 2 strookjes goudkleurig papier. Onder de mijter heeft ze een wit randje gemaakt.

De baard is van watjes gemaakt en de mantel van rood crepe-papier. De ogen en neus heeft ze van papier gemaakt. Mocht je nu geen lege doos hebben, dan kun je de ze Sint bijvoorbeeld ook maken met een lege keukenrol of een Pringles chipsbus.

Met deze Pakjesavond Speurtocht maak je van Pakjesavond helemaal een feest!

Raamdecoratie Sinterklaas

Het is natuurlijk hartstikke leuk om iets voor het raam te hangen. Met de kinderen maakte ik een leuke raamdecoratie. Je hebt er zwart kaartkarton en vliegerpapier voor nodig. De uitgebreide beschrijving vind je hier.

Sinterklaas knutselen

De stoomboot: leuk voor peuters!

Een grote doos, een peuter en heel veel knutselpapier. Een middagje knutselen zorgt ervoor dat jij een ‘echte’ stoomboot voor en met je peuter hebt gemaakt. Wat een lol hebben we gehad. Voor de uitgebreide beschrijving voor een stoomboot knutselen, klik je op het linkje.

Nog meer knutseltips

Knutselen voor Sinterklaas is absoluut niet moeilijk. Ik heb een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet.

  • Het recept voor pepernoten vind je hier. Je kunt er natuurlijk allerlei vormpjes mee maken.
  • Wil je taaitaai poppen maken dan moet je wat meer tijd uittrekken maar ze zijn wel erg lekker.
  • Ook met zoutdeeg kun je heerlijk knutselen. Met een koekjesvorm kun je bijvoorbeeld het paard van Sinterklaas uitsteken.
  • Ellen heeft op haar website een DIY Sinterklaasliedjes boekje gemaakt. Superleuk om met de kinderen te doen, dus zeker even kijken!
  • Judith ontwierp een Sinterklaasspel wat de kinderen zelf in elkaar kunnen zetten.
  • Wat dacht je van deze toffe glas-in-lood-raampjes door de Mama`s met thee?
  • Fleur zette een recept online voor pepernotenklei.
  • Esmée maakte elf een pietje van klei.
  • Ceciel ging aan de slag met wc-rollen en knutselde daar Sint en Pietjes van.

Knutsel jij graag met de kinderen rond de feestdagen?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *