Taai taai poppen maken

Het is eindelijk zover. Na bijna een jaar wachten zitten de meeste kinderen op de toppen van de zenuwen. Bijna Sinterklaas. Bij dit feest denk je als vanzelf aan het zetten van de schoen, pakjesavond, pepernoten en natuurlijk taai taai poppen. Deze laatste wil ik graag zelf gaan maken. Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij een recept op 24 kitchen. Onze grote vriend Rudolf van Veen heeft hier een makkelijk recept op gezet. Het fijnste is dat je via een filmpje precies ziet wat je moet doen. Ik probeerde het thuis uit om te kijken of het echt zo makkelijk is en of het leuk is om met de kinderen te doen.

Op de site van 24 kitchen kun je zien welke ingrediënten je precies nodig hebt. Het gros van de ingrediënten had ik standaard in huis, dus dat is wel fijn. Je hebt er geen gekke of aparte dingen voor nodig en dat is ideaal, mocht je op een druilerige vrijdagmiddag besluiten dit met de kinderen te gaan doen.

taaitaai 1

Hoe maak je het?

Aangezien het taai taai poppen deeg een nachtje moet rusten en Youri daar wel het geduld voor kon opbrengen, besloot ik deze met hem te maken. In principe is het dus vrij makkelijk. Het water breng je met de honing en bruine suiker aan de kook voordat je de bloem en het zout er doorheen mengt. Daarna moet je het een nacht laten rusten.

De volgende dag ga je verder. De oven moet je voorverwarmen op 210 graden. Van de overige ingrediënten maak je een papje, welke je door het deeg moet kneden. Dit is wel een pittig werkje aangezien het deeg zo taai en stug is, Youri had dus wel wat hulp van mij nodig. Nadat je het deeg hebt uitgerold, kun je er vormen mee maken die de kinderen leuk vinden.

Taai taai poppen maken: Ja of nee?

Het was leuk en eenvoudig om dit recept te maken. Vooral het maken van het eerste deeg was appeltje eitje. Wel vond ik het kneden van het taai taai deeg behoorlijk zwaar, dus voor kinderen is dit helemaal aanpoten. Als eenmaal het papje er goed doorheen gemengd zit valt het wel mee. Alleen hier was ik ongeveer 10 tot 15 minuten bezig. Onze figuurtjes waren iets te dik waardoor ze uiteindelijk 18 minuten de oven in moesten, in plaats van de 12 die Rudolf heeft aangeraden. Het duurde dus even voor ze klaar waren maar wat zijn ze lekker! Dit is zeker een leuke activiteit om met de kinderen te doen.

Taai taai poppen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *