Hoe vaak zet jij de schoen?

Hoe vaak zet jij de schoen in de aanloop naar pakjesavond? Het is een vraag die regelmatig gesteld wordt en waar iedereen zijn eigen mening over heeft. De sinterklaasperiode is voor kinderen toch al heel erg spannend en heel stiekem vind ik het ook wel redelijk makkelijk om te roepen dat ze maar moeten luisteren aangezien Luisterpiet over de daken wandelt. Ze worden dus in de gaten gehouden en negatief gedrag zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor pakjesavond.

Inhoudsopgave

Schoentje zetten

Hier mogen ze elke woensdag en elke zaterdag de schoen zetten. Dochterlief gelooft nog volop, onze oudste niet meer maar hij heeft er weinig moeite mee om ‘noodgedwongen’ zijn schoen te zetten. Liedjes worden gezongen en ook babyboy zijn schoentje staat er nu bij. We kiezen ervoor om kleine cadeautjes in de schoen te doen met een waarde van maximaal €1. Denk hierbij aan chocolade, een mandarijn, pepernootjes, haarelastiekjes, een sleutelhangertje en meer van dat soort spul. Een bezoekje aan de action en je hebt een zak vol met kleine dingetjes.

Briefjes schrijven

Nu onze jongedame in groep 3 zit, zijn we bij een volgende fase aangekomen. Tekeningen worden voorzien van korte teksten zoals “Jij bent lief, Sinterklaas” of haar naam met een heleboel hartjes erbij. Afgelopen weekend besloot ze haar verlanglijstje in haar schoen te doen en zo zat ze aan de tafel druk te schrijven. Die avond, toen ik in haar schoen keek, zag ik op het briefje haar droomcadeau staan. Dat wilde ze graag, verder niks.

Ik heb er even over nagedacht. Wat moet je met zo`n schattig briefje? Niks doen is geen optie en zo schreef ik een briefje terug. Hopelijk in een redelijk onherkenbaar handschrift. Ik schreef dat ik zo trots was op haar omdat ze zo lief was voor haar nieuwe broertje. En dat het cadeau erg groot en duur was. Als ze een beetje beter zou gaan luisteren naar haar papa en mama, dan zou ik het overleggen met de kerstman en wie weet kreeg ze het dan wel.

 

Blij verrast

Ons meisje was blij verrast met het briefje in haar schoen. Ze wist vrijwel zeker dat ze het cadeau zou gaan krijgen voor Sinterklaas of Kerstmis. En ze vond zelf ook dat ze lief was voor haar broertje. Hoewel ze liever een zusje had gehad, vond ze onze babyboy tot nu toe meevallen en daarom ook minder erg dat hij een jongen was. Mooie kinderpraat vind ik dat. 😉

Hoe vaak mogen jouw kinderen hun schoentje zetten?

 

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

One thought on “Hoe vaak zet jij de schoen?”

  1. Elke zaterdag mag het schoentje gezet worden.
    En Queen prijs kijken we niet echt. Maar geen gigantische cadeau voor de schoen.. die houden we voor pakjesavond…
    En als ik de teaser zie… dan denk dat mijn dochter dezelfde smaak heeft als jou dochter ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *