Een stoomboot knutselen

De kinderen hebben genoten van de intocht afgelopen zaterdag. Een ding dat ze opmerkten was natuurlijk het ontbreken van de stoomboot. Persoonlijk vond ik dit ook een beetje jammer. Die stoomboot hoort natuurlijk onlosmakelijk bij Sinterklaas. Ik besloot zelf een stoomboot te knutselen met Landon. Zo kon hij wel als Pietje Landon zijnde in stijl arriveren in ons huis. 😉

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig?

stoomboot knutselen

Hoe maak je een stoomboot?

Met hulp van onze peuter ging dit natuurlijk in record-tempo. Maar niet heus. Hij wil overal heel erg graag bij helpen. En geef hem eens ongelijk. Het is zijn boot. In het filmpje kun je zien hoe makkelijk knutselen met een peuter is. 😉

Maar goed. Ik tekende dus de randen van de doos af op het papier zodat het passend zou zijn. Ik werk het liefst met een lijmstift en dat deed ik dus ook. Het zwarte papier plakte ik op alle zijkanten van de doos. Je kunt er ook voor kiezen om de doos te schilderen maar dan moet je rekening houden met droogtijd. Tip: met een föhn kun je dan de verf droog blazen. Dit scheelt tijd.

Nadat ik de hele doos met zwart papier beplakt had, maakte ik 6 gele cirkels. Deze plakte ik op de zijkanten en dit moesten de ramen van de boot voorstellen. Op de 4 hoeken stak ik Sinterklaas vlaggetjes, die natuurlijk gebruikt werden om mee te zwaaien.

Sinterklaas knutselen

Daelyn en Damiën waren te groot (en zwaar) voor deze stoomboot, maar Landon kon er prima inzitten en liet zich lekker duwen. Dit zorgde voor de grootste lol.

Wil je nog meer knutselen voor Sinterklaas? Ik maakte eerder al een aftelkalender en Sinterklaas raamdecoratie.

Stoomboot knutselen

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *