Sinterklaas raamdecoratie knutselen

De Sinterklaas Countdown is nu officieel van start gegaan op mijn blog en YouTube kanaal. Dagelijks, tot aan pakjesavond, kun jij een nieuw artikel met bijbehorende video terugvinden op mijn website en YouTube kanaal. Vandaag gaan we leuke Sinterklaas raamdecoratie knutselen. Dit is met kinderen vanaf groep 5 hartstikke leuk om te doen.

Inhoudsopgave

Wat heb je nodig voor Sinterklaas raamdecoratie?

Je hebt een stanleymes nodig voor deze DIY. Voor jongere kinderen is dit daarom misschien geen goede knutsel. Gelukkig vind je op mijn website nog vele andere diy`s terug die wel geschikt zijn voor kleinere kinderen. Kijk gewoon even in de categorie Sinterklaas om alle Sinterklaas artikelen te bekijken.

Hieronder lees je wat je nodig hebt. (Als je op de linkjes klikt wordt je direct naar Bol.com geleid waar je de benodigdheden kunt aanschaffen. Dit is een affiliate link. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg van wat jij aankoopt. Jij merkt er niks van, betaalt niks extra`s, maar het levert mij dus wel een paar cent op. Met deze inkomsten kan ik mijn website goed laten draaien.)

Hoe maak je deze Sinterklaas raamdecoratie?

Bekijk eerst hoe groot je de raamdecoratie graag wil hebben. Ik heb als afmeting een theedoosje gebruikt. Deze knip je twee keer uit.

Vervolgens ga je op 1 van de twee stukken karton de tekening maken. Waar komen je raampjes en je deurtje? Ik heb het ingekleurd zodat het makkelijker is met uitsnijden. Je snijdt immers snel iets uit dat eigenlijk niet uitgesneden moest worden.

Nadat je alles getekend hebt kun je met het stanleymes gaan snijden. Dit duurt eventjes. Kinderen vanaf groep 5 kunnen dit goed zelf. Geef ze wel instructies: leg ze uit waar ze hun handen moeten houden en hoe ze het makkelijkste kunnen snijden. Laat ze desnoods eerst op een stuk karton oefenen zodat ze de ‘feeling’ hebben.

Vervolgens leg je het ene stuk karton op het andere stuk karton. Je kunt nu uittekenen wat je hebt uitgesneden zodat je twee identieke stukken karton krijgt. Daarna ga je het tweede stuk karton ook uitsnijden. In het filmpje kun je alles duidelijk zien.

Vliegerpapier voor een glas-in-lood effect

Met verschillende kleuren vliegerpapier krijg je een glas-in-lood effect. Kies de kleuren die jij mooi vindt. Knip of scheur ze op het juiste formaat af en plak ze vast op de raampjes. Let erop dat je dit op de binnenkant doet. Daarna plak je het andere zwarte karton erop. Van de buitenkant zie je nu een mooi, afgewerkt huisje.

Met een perforator kun je bovenin een gaatje maken. Hier kun je een draadje doorheen halen en dit ophangen aan bijvoorbeeld een tak aan je raam. Klaar is je raamdecoratie!

Raamdecoratie sinterklaas

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *