Wat hangt voor jouw ramen?

We wonen nu ruim twee jaar in dit huis en er zijn dingen die gewoon blijven liggen. Dingen waar ik me aan stoor en die moeten gebeuren. Maar om de een of andere reden komt er weinig van terecht. Het keukenraam bijvoorbeeld. We hebben het er geregeld over. Rond het avondeten staat de zon altijd op dat raam en dat is niet heel ideaal. Zeker als er felle zon is, schuiven we geregeld met de stoelen om de zon maar niet in ons gezicht te hebben. “We moeten een gordijn hebben. Of lamellen. Jaloezieën kan ook nog.” zegt Dave dan. Ja, hij heeft gelijk. We moeten echt iets aan dat keukenraam doen. Niet alleen dat keukenraam trouwens. Ook onze woonkamer kan wat dat betreft wel een opfrisbeurt gebruiken. De gordijnen die we er nu hebben hangen zijn te klein, maar niks voor het raam hebben hangen vond ik ook weer zoiets. Tijd om op zoek te gaan naar inspiratie!

Inhoudsopgave

Jaloezieën

Het is geen heel groot raampje, dat keukenraam, maar het zorgt dus wel geregeld voor ergernis tijdens het avondeten. Als de zon echt flink schijnt wil ik nog wel eens in de kamer gaan eten met de kids. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens een handdoek voor het raam heb gehangen toen de kinderen bezig waren met het opnemen van een YouTube video. Houten jaloezieën zouden een betere oplossing zijn. Ze zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar, op maat te bestellen en makkelijk schoon te houden. Zeker in de keuken vind ik dat laatste erg belangrijk.

Stift op ons gordijn

Glasgordijnen voor de woonkamer?

De gordijnen die we voor onze ramen in de woonkamer hebben hangen hebben we ook al zo`n 14 jaar. Gekregen van een lieve kennis toen we net gingen samen wonen. In ons vorige huis pasten ze prima, in dit huis niet. Ze zijn te klein en gaan dus niet volledig dicht. Bovendien heeft 1 van de kinderen er per ongeluk met een viltstift tegen aan gezeten en dat krijg ik er helaas niet meer uit. Deze taupe vitrage lijkt me wel wat. Het geeft een modernere uitstraling en het voordeel is dat ik ze volledig op maat kan laten maken. Passend voor onze ramen dus.

Of gaan we voor inbetween gordijnen?

Inbetweens zitten net tussen glasgordijnen en overgordijnen in. Ze laten iets minder licht door dan glasgordijnen maar je zit niet ineens in het donker zoals bij overgordijnen het geval is. Dit is op zich dus ook nog wel een optie voor in de woonkamer. Een pluspunt is dat ik deze gordijnen gewoon thuis kan wassen en niet per sé weg hoef te brengen naar een stomerij.

Ben jij tevreden met de raamdecoratie in jouw huis? Of zou je ook dringend op zoek moeten naar iets anders?

Dit artikel is ontstaan d.m.v. een samenwerking.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *