Kerststad Valkenburg

Ondanks dat de Goedheiligman pas net gearriveerd is in ons landje, wil ik toch even aandacht besteden aan het volgende decemberfeest: Kerstmis. Voor veel mensen is dit de tijd van het jaar en ik vind het ook erg gezellig. Zeker omdat er overal leuke events georganiseerd worden om je nog een beetje extra in de stemming te brengen. Kerststad Valkenburg trekt elk jaar vele toeristen naar het zuiden des lands.

Kerststad Valkenburg

Van 18 november 2016 tot 8 januari 2017 staat Valkenburg geheel in het teken van de Kerstperiode. Er zijn verschillende activiteiten die georganiseerd worden en je kunt mooie markten bezoeken. Vorig jaar hebben we de Christmas Parade voor het eerst gezien en het was erg mooi. Ook de kinderen vonden het bijzonder om deze lichtjesparade met gezellige muziek voorbij te zien komen. Op woensdagen en zaterdagen trekt deze door het centrum van Valkenburg.

Lees ook: Lekker eten Bij Roos
Lees ook: het Sprookjesbos in Valkenburg

kerststad-valkenburg

In de Gemeentegrot en Fluweelengrot zijn de kerstmarkten te bewonderen. Vele standhouders verkopen hier hun producten. Sommige producten staan geheel in het teken van de kerst, andere zijn juist weer erg leuk om cadeau te doen. Deze kerstmarkten zijn geopend tot en met 23 december. Entree is €7 per grot, per persoon en zijn toegankelijk voor rolstoelen. Honden mogen niet mee. Het is een zeer bijzondere locatie om een kerstmarkt te houden en ik zou je dan ook aanraden om hem te bezoeken.

Naast de grotten en de Christmas Parade kun je ook nog Mergelrijk bezoeken. In deze grot wordt een film afgespeeld van de Mergeltovenaar ( ook wel bekend als de Zandtovenaar ) In deze film vertelt hij het kerstverhaal met behulp van mergelstof. Ook kun je in deze grot een kerstsouvenir maken van mergel. Entree is €7 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Liever naar Roermond? Ook daar is een Kerststad in December.

https://www.youtube.com/watch?v=bU9LiVHs_C0

Overige activiteiten

In Valkenburg hoef jij je niet te vervelen. Naast bovenstaande activiteiten kun je ook nog meedoen met de Route D`amuse. Hierbij krijg je een wandelroute langs 5 mooie restaurantjes waar je een aantal lekkere amuses krijgt. Ook kinderen kunnen hier van genieten en krijgen een kinder-amuse. Dit arrangement kost €11,50 per persoon.

Daarnaast is het Sprookjesbos omgetoverd tot Winters Sprookjesbos ( entree €7,50 ), kun je Santa`s Village bezoeken op het Th. Dorrenplein ( Entree gratis ) en is er de ambachtelijke kerstmarkt Santa`s Gift Factory ( entree €1 per persoon ) De grootste zingende kerstboom van Europa staat in Santa`s Village dus dat is, zeker voor kinderen, erg leuk om te zien. Ook kun je in het centrum je eigen waxhand maken. Heel erg leuk om met de kinderen te doen.

Zoals je kunt lezen hoef jij je niet te vervelen in Valkenburg. Meer informatie kun je natuurlijk terugvinden op de site zelf.

Heb jij Valkenburg wel eens bezocht gedurende de Kerstperiode?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *