Bij Roos

Afgelopen zaterdag mocht ik met de kinderen naar de opening van Kerststad Valkenburg. Wat een vrolijke dag had moeten worden werd toch een dag met een zwart randje vanwege de gebeurtenissen in Parijs. Mijn moeder ging ook mee naar Valkenburg en we hadden besloten om te gaan eten Bij Roos, een restaurantje aan de hoofdstraat.

Bij binnenkomst voelde ik me al direct op mijn gemak, het was hier niet zo vol met tafeltjes als ik vaak in restaurants zie. Van die restaurants waarbij je nog net niet bij je buren op schoot zit. Hier heb je gewoon lekker je ruimte, het restaurant is gezellig ingericht en ademt natuurlijk al kerstsfeer uit. Damiën had zijn rolstoel bij zich en dan is het toch even afwachten of dat goed gaat komen in een restaurant, maar dat ging prima.

Inhoudsopgave

Kindvriendelijk

Het personeel is jong, aardig en kindvriendelijk, iets wat ik toch echt een pre vind. Als je over het hoofd van de kinderen tegen de ouders praat, dan heb je bij mij al snel afgedaan, maar dat is hier dus niet het geval. De kinderen voelden zich daardoor ook direct thuis. Daelyn was behoorlijk onder de indruk van de jonge Roos, die dit restaurant runde met haar partner.

Mijn moeder had een Shared-Dining menu besteld wat inhield dat we samen konden genieten van het lekkers wat in het midden op tafel werd gezet. Voor de kinderen was er een kindermenu met keuze uit kip, spare-ribs of een spaakhammetje en een ijsje als toetje.

Shared-dining

Shared-Dining

Het Shared-Dining menu bestond uit verschillende voorgerechtjes. Een soepje, een warm voorgerechtje en een koud voorgerechtje. De smaken en combinaties waren echt heerlijk. Ik hou niet van brie of van walnoten, maar de combinatie met de rest van de ingrediënten in de salade zorgden ervoor dat ik gesmuld heb.

Ook het hoofdgerecht was voortreffelijk. Beef Wellington. Ik vind bladerdeeg altijd een vreemde combinatie met vlees ( nee, ik hou niet van saucijzenbroodjes ) maar dit was echt zo ontzettend lekker. Echt een aanrader om deze te bestellen in dit restaurant. Er zaten heerlijke verse groenten bij en aardappelkroketjes.

Geschikt voor alle seizoenen

Natuurlijk hadden we een toetje, lekkere appeltaart en een kopje thee. Het was genieten hier, van het eten en van het gezellige, warme interieur. Mocht je Valkenburg bezoeken ( ongeacht welk seizoen ) , dan zou ik je aanraden om zeker bij Roos te gaan eten. Bel of mail wel van tevoren om een plekje te reserveren want het zou zonde zijn als je daar binnen komt en het zit vol.

Edit: In 2020 heeft Bij Roos haar deuren gesloten.

Wat vind jij van Valkenburg?

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.