Een waxhand maken

De kinderen en ik keuvelen regelmatig over dingen die we ooit nog een keer willen gaan doen. Ik ben van mening dat je maandelijks iets moet doen wat je uit je dagelijkse sleur haalt. Houdt het leven spannend.  😉 Een waxhand maken stond al jaren op ons lijstje maar er kwam toch een tikkeltje angst bij kijken. Durven we onze hand eigenlijk wel in een gloeiend hete pan met kaarsvet te stoppen?

Inhoudsopgave

Valkenburg

Online zag ik dat je bij Daisy`s Kaarsenmakerij in Valkenburg zo`n waxhand kon laten maken. Er was ook een mogelijkheid om een dompelkaars en waxhand tegelijk te laten maken. In totaal was je dan een kleine 2 uur zoet. Niet heel handig met een dreumes van anderhalf dus ik moest echt kijken of er een moment was waarop Dave vrij was zodat hij bij dreumes kon blijven. Ik belde Daisy op en ze vertelde me dat ze tweede Pinksterdag ook geopend was. Ideaal!

Achteraf vroeg ik me af of het heel slim was. Valkenburg kan gigantisch druk zijn met zonnige dagen en die tweede Pinksterdag beloofde een stralende dag te worden. Ik vertrok dus maar een uur eerder dan gepland. Het was echter totaal niet druk dus we waren veel te vroeg. We besloten een beetje rond te lopen en een lekker ijsje te eten. Chocolade, zoals je kunt zien op de foto. 😉

Daisy`s Kaarsenmakerij

We kwamen binnen in een gezellig winkeltje met vele verschillende soorten kaarsen. Ik vond het ontzettend leuk om te zien. Van beertjes tot babyflesjes en van kaarsen met teksten tot grote boeddha`s. Het leken haast beelden in plaats van kaarsen.

Daisy was nog bezig met een aantal mensen en zo konden we al een beetje zien wat er ging gebeuren. Vooral de kinderen vonden het erg spannend.

Waxhand maken

Dompelkaars maken

We mochten beginnen met een dompelkaars te maken. Je bent er een klein half uurtje mee bezig. Steeds dompel je het lont in een grote bak voor je, je wacht een minuutje zodat de wax kan drogen en dan dompel je hem nogmaals onder. Uiteindelijk heb je dus na een half uurtje een dikke kaars.

De kaars kun je in verschillende vormen draaien of gewoon recht laten, net wat jij wil. Daisy kleurt vervolgens de kaars voor je in de door jouw gewenste kleur. Daarna verdwijnt hij in een bak met koud water.

Een temperatuur van 60 graden

Dan is toch het moment gekomen om de waxhand te maken. Damiën wilde als eerste maar was wel een tikkeltje nerveus. Zou het warm zijn? Of misschien wel pijn doen? “Zodra je denkt dat het warm is zit je hand al in de bak met koud water.” zei Daisy tegen hem. Hij liet het allemaal maar gebeuren terwijl ik moest lachen om de gezichten die hij trok.

Ook Daelyn was wat zenuwachtig. Ze mocht haar hand in een pose doen die ze zelf wilde en ook tegen haar vertelde ik dat Daisy nu een minuut of 5 de baas was over haar arm. Nadat ze ook Daelyn`s hand een aantal keer ondergedompeld had, haalde ze de was van haar hand af.

Waxhand maken

En toen was ik aan de beurt. Ik wilde het ook ervaren. Wat was dat ‘rare gevoel’ waar Damiën het over had? En was het echt zo dat ik de warmte amper zou opmerken? De was in de bak was 60 graden dus ik was wel een tikkeltje nerveus.

Daisy dompelde mijn hand kort en snel in de bak met was en vervolgens in de bak met koud water. En juist op dat moment schoot door mijn hoofd: “Oef, wat heet!” met eigenlijk direct “Of toch niet?” Het was een vreemde gewaarwording en precies wat Daisy vertelde aan het begin van ons bezoek: “Voor je beseft dat het heet is, koelt het alweer af.”

Waxhand maken met kleine kinderen

We mochten zelf onze kleurtjes uitkiezen en besloten alledrie om ze in de kleuren van de kaarsen te houden. De waxhanden zijn echt heel erg leuk geworden en de kaarsen ook.

Hoe leuk het er ook uit zou zien, ik zou er echt niet voor kiezen om een waxhand te laten maken van mijn dreumes. De temperatuur van de was is echt warm. Bovendien kun je een klein kind nog niet duidelijk maken dat een ander eventjes ‘de baas’ is over zijn arm. Persoonlijk vind ik dat je een waxhand kun laten maken van de hand van je kindje als jij goed kunt uitleggen wat er gaat gebeuren en je kindje dit ook begrijpt. Het is warm, je moet je hand gedurende een aantal minuten in dezelfde houding houden en je geeft een ander eventjes de controle.

Voor een kinderfeestje is dit wel heel erg leuk om te doen. Met een stel jongens of meiden vanaf een jaar of 7 kun je dit prima doen. Bovendien hebben ze dan een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.

Wil je meer van Valkenburg zien? Hier hoef jij je echt niet te vervelen. Er is ontzettend veel te doen. Eliane heeft 10 tips voor een bezoek aan Valkenburg voor je op een rijtje gezet. Voorzien van prachtige foto`s. Zeker de moeite waard om even te checken voor meer inspiratie.

Heb jij wel eens een waxhand laten maken?

Wij hebben een hele leuke middag gehad bij Daisy en we raden haar zeker aan. Dit uitje nemen we dan ook op in onze Pareltjes van Limburg

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *