Aardbeienland in Horst

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn moeder en dochter een ‘meisjesdag’ gehad. Oftewel een moeder-dochter uitje. Eens in de zoveel tijd gaan we lekker met ons drietjes op stap en dit keer besloten we Aardbeienland in Horst te bezoeken. Ik had er wel eens van gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Tijd voor een bezoekje dus!

Omdat ik er een review over wilde schrijven voor Wereld van Mama, besloot ik mijn checklist ( 😉 ) eens bij de hand te pakken. Wat vind ik belangrijk tijdens een dagje uit en wat wilde ik kwijt over ( in dit geval ) Aardbeienland? Voor welke leeftijden is het geschikt? En is het zijn geld waard?

Enkele gegevens:

  • Aardbeienland
  • Kreuzelweg 3
  • 5961 NM Horst

Kosten:

  • Tot 2 jaar is gratis
  • 3 jaar en ouder €5 per persoon
  • Je kunt een puzzeltocht doen voor €1,25
  • (Entree tot terras, museum en winkel is gratis )
  • Parkeren is gratis
Aardbeienland

Inhoudsopgave

Aardbeienland

We waren al vroeg aanwezig. Het park ging om 10 uur open en wij waren rond half 11 binnen. Via het restaurant/terras loop je de winkel binnen. Bij binnenkomst heb je al meteen een prachtig uitzicht op een grote vitrine met allerlei soorten aardbeiengebak. Het water loopt je in de mond. Een snelle blik op de borden die ik zag staan en hangen deed me vermoeden dat de gerechten in het restaurant alleen maar gemaakt waren van en met aardbeien. We besloten eerst gebruik te maken van het toilet, wat er netjes uitziet. Er is ook ruimte om een baby te verschonen, mocht dat nodig zijn.

Buiten is een ruime plek voor de kinderen waar ze kunnen spelen. Het ziet er allemaal netjes en verzorgd uit. Mindervaliden en mensen met een buggy/kinderwagen kunnen ook op het terras en bij het speelgedeelte komen. Dochterlief had het hartstikke naar haar zin en in het speeltuintje staan ook leuke borden die vertellen over de elfjes en kabouters die er wonen. Zo worden de kinderen al meteen helemaal een sprookje ingetrokken.

Museum en winkeltje

Het museum had ik in vogelvlucht gezien. Het is een kleine ruimte met een aantal vitrines en krantenknipsels. Leuk om een keertje doorheen te lopen, maar de aandacht van mijn dochter had het niet. Wel leuk voor papa of mama om eventjes doorheen te lopen terwijl de kinderen zich buiten in de speeltuin vermaken.

Het winkeltje is gezellig ingericht. Naast aardbeien kun je er ook veel andere aardbei-gerelateerde producten krijgen. Denk hierbij aan aardbei-likeur en aardbei-servies e.d. Ik vind de spullen die te koop zijn wel behoorlijk aan de prijs. Het is geen goedkoop souveniertje wat je meeneemt naar huis als je hier iets koopt. De aardbeien zelf vond ik wel weer meevallen in prijs, dus we hebben een paar bakjes meegenomen.

Lunch Aardbeienland

We hebben die middag geluncht op het terras en op de kaart waren ook andere gerechten te vinden. Denk hierbij aan soepen, broodjes en friet met een snack. Ook dit vond ik nogal aan de prijs. Dochterlief had een kleine aardbeien-smoothie en een klein aardbeiengebakje en daar waren we €6,60 voor kwijt. De soep vond ik dan weer meevallen. Voor een grote kop aspergessoep met stokbrood was ik €4,80 kwijt. En de soep smaakte echt heel erg lekker!

Het park

Om het park te bezoeken moet je dus entree betalen. Er is een gedeelte overdekt en een gedeelte in de buitenlucht. Wij hadden eventjes een uurtje regen, maar hebben daar weinig van gemerkt omdat we lekker naar binnen zijn gegaan. Voor dochterlief was het binnengedeelte 1 groot avontuur. Ze had een speurtocht meegekregen en kon op zoek gaan naar de puzzelstukjes. ( Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende speurtochten ) Binnen zijn er allemaal kleine en smalle paadjes, tunneltjes waar de kinderen door kunnen kruipen en allerlei leuke trapjes zodat de kinderen echt op ontdekkingsreis kunnen gaan.

Zelfplukvelden

Ook het buitengedeelte was leuk. Overal kun je borden vinden met leuke en interessante aardbeien-weetjes. Zo nu en dan is er een speeltuintje of glijbaan te vinden en door het park heen vind je kabouter en elfenbeelden. Buiten zijn ook de zelfplukvelden en aangezien dochterlief een bakje aardbeien wilde plukken dacht ik dat we buiten moesten zijn. En dat was jammer, want het regende. Toen er geen medewerker verscheen besloot ik het na te vragen. Bleek dat we binnen moesten zijn. Ideaal! En ook ideaal bedacht omdat alle aardbeien boven je groeiden. Dochterlief kreeg een schaar en mocht aan de slag gaan. Om een bakje aardbeien te mogen plukken moest je €2 betalen, maar dat is het echt wel waard. De kinderen hadden er allemaal veel plezier in.

In het park zelf zijn geen toiletten. Moet je toch naar het toilet, dan kun je gebruik maken van het toilet bij het restaurant/terras. Met de entreekaartjes die je ontvangt voor de entree van het park, kun je gewoon de hele dag in en uit lopen.

Aardbeienland

Aardbeienland: Ja of nee?

Absoluut een Ja! Het is een leuk park, je bent er een uurtje of 5 zoet mee en dochterlief vond het geweldig. Ze heeft lekker gespeeld, geklauterd en aardbeien gegeten. We waren 5 minuten onderweg naar huis en toen vroeg ze al wanneer we nog een keertje terug gingen.

Ook de entreeprijs vind ik meevallen. Mocht je willen besparen op lunchkosten, dan kun je je eigen lunch meenemen van thuis. Door het park verspreid staan picknicktafels waar je gebruik van kunt maken. Betreffende de leeftijdscategorie: Ik denk dat Aardbeienland geschikt is voor verschillende leeftijden. Mijn dochter van 5 heeft het enorm naar haar zin gehad, maar ook oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Voor sommige gedeeltes zijn ze dan misschien net te oud ( sprookjesbos ) maar dankzij de leuke speurtocht kunnen ze toch veel leren over de aardbei.

Meer leuke uitjes in Limburg vind je in mijn blog Pareltjes van Limburg

Rolstoelvriendelijk?

Het park is vlak en overal zijn paadjes waar je gebruik van kunt maken. Hierdoor is het goed toegankelijk voor buggy`s/kinderwagens/rolstoelen. Sommige paadjes bestaan wel uit zand/kiezelachtige ondergrond. Het personeel is echt heel erg vriendelijk, ook naar de kinderen toe. Vaak zie je dat personeel over het hoofd van de kinderen tegen de ouders praten, maar dat is hier niet het geval.

Minpuntje vind ik dat er maar op 1 plek toiletten zijn. Het was makkelijker geweest als er in het park nog een toilet zou zijn geweest. Helemaal van achterin het park naar voren rennen met een 5-jarige die NU moet plassen is niet zo heel fijn.

Alles bij elkaar is Aardbeienland zeker een aanrader! Neem ook eens een kijkje op hun website.

In Manderveen kun je ook aardbeien plukken. Hier vind je een review over de Manderveense Aardbei.

Heb jij Aardbeienland wel eens bezocht? En wat is jouw ervaring?

TractorAardbeienland

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

3 thoughts on “Aardbeienland in Horst

    1. Ja, absoluut! De kinderen kunnen een speurtocht doen en het aardbeien plukken was ook erg leuk. Voor de kinderen die wat ouder zijn, is het ook leuk om de weetjes op de borden te lezen. Zo leren ze er ook nog iets van. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *