6 bijzondere cadeautjes voor Moederdag

4 generaties foto

Nog even en het is Moederdag. De dag om je moeder weer even lekker in het zonnetje te zetten. Geen idee waar je op deze dag mee kunt aankomen? Ik geef je 6 tips voor bijzondere cadeautjes voor Moederdag.

Inhoudsopgave

Cadeautjes voor Moederdag: wat is het bewaren waard?

Vaak worden er standaard cadeautjes voor Moederdag gekocht omdat we gewoon niet weten wat we überhaupt moeten kopen. Het ontbreekt mensen vaak aan inspiratie en daarom worden er op deze dagen veel geurtjes en bloemen gegeven. Wil je echt iets geven wat het bewaren waard is, dan hoop ik dat je met deze 5 cadeautips uit de voeten kunt.

Een sieraad

Een sieraad kan het altijd goed doen. Denk aan een armband, een ring of een ketting. Tegenwoordig kun je vaak de naam of namen van de kinderen laten graveren in mooie hangertjes. Ben je op zoek naar een cadeautje voor een moeder met een pasgeboren baby? Dan is een moedermelk sieraad misschien ook nog een leuk idee. Hierin wordt een klein beetje van de moedermelk in verwerkt en zo is er dus meteen een herinnering aan de borstvoedingsperiode. Sieraden zijn erg persoonlijk dus wellicht is het een beter idee om de ontvanger zelf de sieraden uit te laten kiezen. Je kunt dan op Moederdag zelf een cadeaubon geven.
Tip: verpak het sieraad in een van deze leuke papieren cadeauzakjes.

Een uitje

Niks kostbaarder dan tijd doorbrengen met elkaar. Ga iets leuks doen samen tijdens een moeder-dochter dag. Dat kan al vanaf jonge leeftijd. Met een kleuter kun je prima samen naar een restaurantje om te lunchen. Met een tiener is het weer heel erg leuk om samen een middagje te gaan shoppen of naar de bioscoop te gaan. En de volwassen dochters kunnen prima een weekendje weg met hun moeder. Ook zoons kunnen natuurlijk prima een uitje met hun moeder doen, al zullen tienerjongens waarschijnlijk liever een actiever uitje doen dan naar de bioscoop gaan. 😉 Wil je een herinnering bewaren aan deze dag? Vergeet dan niet om een aantal leuke selfies van jullie samen te maken.

Wat staat er op de bucketlist?

Veel mensen maken tegenwoordig een bucketlist of hebben wel eens laten vallen wat ze echt nog een keer in hun leven willen doen. Maak daar gebruik van tijdens je zoektocht naar bijzondere cadeautjes voor Moederdag. Heeft ze altijd al eens willen bungeejumpen? Of wil ze heel graag een workshop bonbons maken doen? Dan is dit je kans om haar wensen te vervullen. Ook hier kun je foto`s (en filmpjes) maken ter herinnering.

Foto`s maken

Een mooie foto mag niet ontbreken in je woonkamer. Laat een mooie foto maken van jullie als gezin en hang ze op aan de muur in deze mooie fotolijst. Heb je meerdere generaties vrouwen in de familie? Denk dan eens aan een generatie foto. Wij lieten een paar jaar geleden een mooie foto maken van 4 generaties vrouwen in onze familie: mijn oma, mijn moeder, mijn dochter en ik. En heb je eenmaal een mooie foto die je net iets meer aandacht wil geven, denk dan eens aan een bijzonder fotocadeau: een mok of zelfs fotobehang.

Een tattoo

Misschien niet de meest voor de hand liggende, maar het is een herinnering die altijd bij je blijft: een tattoo. Misschien wil ze al jaren een tattoo ter herinnering aan de kinderen of aan een overleden dierbare. Dan kan dit het moment zijn om dit cadeau te geven.

Geef ‘niks’!

Het klinkt heel raar, maar geef eens ‘niks’ voor Moederdag. Ik kreeg van mijn broertje en schoonzus ‘niks’ voor mijn 40e verjaardag en ik vond het fantastisch! Dat ‘niks’ bleek namelijk twee dagen niksen te zijn bij hun thuis. Ik hoefde niet te koken, ik hoefde niks te regelen, niet voor de kinderen te zorgen. Alleen maar 2 dagen relaxen en ‘niks’ doen. Ik vond het heerlijk! 🙂 Lees hier wat ik allemaal gedaan heb tijdens mijn 2 dagen ‘niks’.

Leuke cadeautjes voor moederdag om te geven door kleine kinderen

De meeste cadeautjes die je hierboven ziet staan, zijn cadeau`s waarvoor afspraken gemaakt moeten worden en die dus niet zomaar op de dag zelf te geven zijn. Leuke cadeautjes om direct te geven zijn:

  • Tekeningen of knutselwerkjes gemaakt door de kinderen
  • Haar favoriete chocolade
  • Een mooie bos bloemen
  • Toch dat lekkere geurtje
  • Heeft ze altijd fleurige sokken? Denk dan eens aan nieuwe sokken
  • Haar favoriete thee
  • Een mooie mok of bord die door de kinderen versierd zijn met deze porseleinstiften van Edding

Zoals je ziet zijn er vele verschillende cadeautjes voor Moederdag die je kunt geven. Heb je zelf nog leuke, aanvullende tips? Laat ze dan zeker even achter in de reacties.

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *