Moedermelk sieraad

Landon is alweer 2,5 jaar oud. De tijd vliegt. Ik geniet echt ontzettend van hem en kan me nog steeds verbazen hoe razendsnel een kind zich ontwikkeld. Inmiddels eet hij gewoon met de pot mee en brabbelt behoorlijk wat zinnetjes aan elkaar de hele dag door. In de middag gaat hij nog eventjes naar bed voor een ‘powernap’ en s`avonds rond de klok van 8 uur gaat hij ook slapen. We hebben altijd hetzelfde ritueel: even stoeien, samen een boekje ( of 2, of 3 ) lezen en dan nog lekker een paar minuutjes aan de borst. Ja, Landon krijgt nog steeds borstvoeding. Ik had het nooit gedacht en nooit verwacht. Het leek me altijd raar om een peuter aan de borst te hebben. Maar inmiddels is het echt ons momentje geworden. Ik weet niet hoe lang dit nog gaat duren. En of er überhaupt nog veel melk uitkomt. Ik heb nu in elk geval een prachtige herinnering aan deze bijzondere periode. Ik mocht namelijk een moedermelk sieraad laten maken.

Peuter aan de borst

Vorig jaar ben ik een weekend weg geweest en besloot ik na lange tijd weer eens te kolven. Ik kreeg nog maar weinig melk uit mijn borsten en was ergens wel een beetje teleurgesteld. Zou dit het einde zijn van ons borstvoedingsavontuur? Aan de andere kant hoefde ik niet teleurgesteld te zijn natuurlijk. Ik had bijna 2 jaar borstvoeding gegeven en eigenlijk was ik gewoon heel trots op mezelf. We hadden veel problemen in het begin van ons avontuur maar we hebben alles overwonnen.

In oktober/november vroeg Landon zelf niet meer dagelijks om de borst en had ik me er een beetje bij neergelegd dat het klaar was. Hij wilde om de 2 a 3 dagen nog een slokje en ik besloot op aanraden van Irene van Innerjewels te kolven om toch iets achter de hand te hebben voor een moedermelk sieraad. Het waren echt nog maar druppeltjes die eruit kwamen. Voor ongeveer 5 tot 10 druppeltjes zat ik een half uur te kolven. Ik vroor mijn kostbare borstvoeding in, in een eierdopje.

In januari ging ik op Irene haar website op zoek naar een moedermelk sieraad. Normaal gesproken ben ik vrij gemakkelijk: dit vind ik mooi. Punt. Nu was het iets totaal anders. Mijn melk ging gebruikt worden. Zo`n persoonlijk iets. Alle emoties passeerden de revue tijdens het bekijken van al die sieraden op haar website. Boosheid, pijn en verdriet. Dat voelde ik in het begin van ons borstvoedingsavontuur omdat het allemaal niet liep zoals ik dat graag wilde. Maar ook de vreugde omdat de borstvoeding geslaagd was en alle problemen voorbij waren. Ik moest glimlachen als ik dacht aan al die mooie momenten samen. De acrobatische kunsten die Landon uithaalde tijdens het drinken. Het wegdoezelen omdat hij eigenlijk te moe was. En de glimlach op zijn gezicht als zijn ogen de mijne ontmoette.

Moedermelk armband

Ik vond een armband en maakte mijn keuze. Dit was wat ik graag wilde. Ik kon kiezen uit verschillende kleureffecten en ik viel meteen voor ‘Love Flows’. Ik mailde Irene en kreeg een mail terug. Ze zou me twee verschillende armbanden opsturen, zo kon ik zelf kijken welke ik het mooiste vond, maar ook welke ik het fijnste vond aanvoelen.

Een paar dagen later had ik de armbanden in huis. De armband die ik had uitgezocht (de onderste op de foto) bleek eigenlijk totaal niet bij me te passen. De andere armband wel. Hij voelde goed aan mijn pols, alsof hij voor mij gemaakt was. Deze ging het worden.


Nu kwam (voor mij) het moeilijke moment. Ik verzamelde al mijn druppeltjes borstvoeding en mocht deze met de armbanden mee terug sturen. Irene stuurde me een mailtje toen ze alles binnen had. Dat vond ik prettig. Mijn kostbare melk was veilig aangekomen.

Ongeveer 2 maanden later kreeg ik een pakketje thuis bezorgd. In een mooi doosje zat mijn armband. Met mijn borstvoeding. Daelyn was erg nieuwsgierig en hielp me met uitpakken. Alleen het uitpakken was een feestje op zich.

moedermelk armband

De armband was prachtig geworden. Ik vond de kleuren prachtig. Toen Damiën de armband zag werd dat nog eens bevestigd: “Wauw, mam! Wat een toffe kleuren in die armband! Net alsof je door de takken van de bomen naar het universum kijkt.” Er verscheen een glimlach op mijn gezicht. Echt alles kwam samen in deze armband. Mijn verdriet, mijn pijn, mijn doorzettingsvermogen en de liefde voor mijn kinderen. Mijn kinderen, mijn universum. Hoe uniek kan een sieraad zijn?

Heb jij ook een sieraad waar je een bijzondere herinnering aan hebt?

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking

Laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met de liefste van de wereld en moeder van 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *